Standhouder in Mechelen ... CWD

Reportage
28 dec 2016
Door Horseman Kristof

Tijdens Jumping Mechelen brengt Horseman elke dag een bezoek aan een standhouder. Deze ochtend gingen wij op de koffie bij CWD.

Wat zijn de activiteiten van CWD?
Onze hoofdactiviteit is het leveren van kwalitatief hoogwaardig zadels die op maat zijn gemaakt voor zowel ruiter als paard. Daarnaast hebben wij een groot aanbod van hoofdstellen, singels, getten etc...

Wat maakt het CWD concept anders dan dat van andere zadelmerken?
Onze producten worden ontwikkeld met onze eigen Research & Development afdeling.
Alle nieuw verkregen informatie vanuit tests of vanuit de markt kunnen meteen vertaald worden in een kleine aanpassing en/of een nieuw product. Een goed voorbeeld hiervan zijn o.a. de 2Gs en sinds kort ook de Mademoiselle 2Gs, beide zadels met een Dynamische boom. Ook is onze service van groot belang, we proberen dicht bij onze klanten te staan voor de service, maar ook voor een praatje.

Het hoeveelste jaar zijn jullie standhouder?
Mijn collega Michel Huart was hier voor het eerst in 2000. Sindsdien zijn we ieder jaar aanwezig met een stand.

Wat maakt een stand tijden Jumping Mechelen zo speciaal?
Voor de Belgische markt is dit hèt concours van het jaar. Hier komt iedereen, van fokker tot topruiter en liefhebber tot handelaar.

Waarom moeten de mensen jullie stand bezoeken?
Het is niet alleen een mooie stand waar je meteen onze collectie kunt bekijken. Ook hebben we veel tweedehands zadels beschikbaar. Daarnaast heb je vanuit onze stand een mooi kijkje in de 2e piste.

Heeft CWD een actie tijdens Jumping Mechelen?
We hebben tijdens deze editie een fotoactie in samenwerking met Horseman. Mensen hebben de mogelijkheid om op de foto te gaan met een aantal van 's-werelds beste ruiters. Zo zullen o.a. nog Pieter Devos, Niels Bruynseels in onze stand verschijnen.

Zijn er nieuwe innovaties binnen CWD?
Ja, begin December hebben we tijdens Salon du Cheval in Parijs een zadel gepresenteerd dat verbonden is met je Iphone, genaamd de I-Jump. Dit zadel verzamelt tijdens het rijden informatie over snelheid, aantal galopsprongen, regulariteit, hoogte etc. Informatie die van pas kan komen tijdens het trainen van het paard of voor een goede evaluatie na afloop van het parcours. Dit zadel zal na verwachting beschikbaar komen eind 2017.