Spitfire V: de vice-kampioen van de BWP hengstenkeuring uitgelicht

Fokkerij
14 apr 2021
Door Horseman Kristof

Leo Vermeiren en zijn zoon Gert hebben het net als enkele jaren geleden tot de top drie van de BWP hengstenkeuring geschopt.

In 2016 leverden zij met Naxcel V (v. Balou du Rouet) de kampioen van de BWP hengstenkeuring. Gisteren verlieten zij het Azelhof in Lier met een vice-kampioen.

Het was hun schimmelhengst Spitfire V die door de jury werd uitgeroepen tot vice-kampioen van de BWP hengstenkeuring. Spitfire V is een zoon van Chacoon Blue uit de merrie Kulana V. De dochter van Thunder van de Zuuthoeve is op internationaal niveau actief met STX ruiter Lorenzo de Luca. Kulana is eveneens de moeder van de voor Zangersheide goedgekeurde BWP'er Revell V (v. Diamant de Semilly). Kulana haar volle zussen Creatuur V en Indezz V zijn actief op 1m50 niveau. Die andere volle zus Jura V is eveneens de moeder van Gerfried Puck zijn GP-paard Melody vd Smidshoeve. Stephan Conter investeerde dan weer vorig jaar in Melody haar halfbroer Narcos vd Smidshoeve.

Om de cirkel helemaal rond te maken is Kulana V een kleindochter van Qaroline (v. Landetto), dewelke de moeder is van de Siegerhengst Naxcel V.