Robbe Van Boxstael neemt afscheid van zijn dekhengst Romeo van de Groenweg

Transfer
17 sep 2021
Door Horseman Kristof

Joelle Muijres wordt de nieuwe amazone van dekhengst Romeo Van De Groenweg. Zij zal met hem uitkomen voor Nederland. Romeo is een zoon van succesvolle hengst Dexter Leam Pondi en halfbroer van de bekende pony Goliath Van De Groenweg.

De 16-jarige Robbe van Boxstael werd dit jaar met de pas 8-jarige pony geselecteerd voor het EK te Strzegom in Polen, maar kwam daags voor zijn vertrek ongelukkig ten val en brak hierbij zijn sleutelbeen. Door de maximale leeftijd bereikt te hebben, zal Robbe nu de overstap maken naar de paarden. Hof ’t Elshout te Asse (familie van Boxstael – De Rijck) neemt nog geen afscheid van de fijne pony maar geeft de teugels over aan de 12-jarige amazone Joelle Muijres.

Joelle is woonachtig te Zoersel (BE) en komt uit voor Nederland. Joelle won recent in augustus de Nederlandse Hartog jeugdcompetitie te Bavel (NL). Ook internationaal sprong ze in de prijzen in Opglabbeek, Lier en Valkenswaard. Vorig jaar wist zij tijdens de Longines Global Future Champions te Valkenswaard drie dagen naar het gouden eremetaal te rijden. Joelle is vereerd de kans te krijgen en zal nu de tijd nemen om een combinatie te vormen met Romeo, de hengst die op 7-jarige leeftijd de Belgische driekleur verdedigde in Fontainebleau (FR) en Lamprechtshausen (AUT) in de Nations Cup. Hof ’t Elshout is verheugd dat Romeo zijn kwaliteiten verder kan zetten, zowel in de sport als ook de fokkerij en kijkt uit naar de toekomst van dit duo.