Prachtige Hippische Onderneming te koop via Hippique.Immo

Promo
05 jan 2023
Door Horseman Kristof

Deze eigendom is gelegen te Wuustwezel, net op de grens met Nederland in een zeer landelijke omgeving.
 
De eigendom valt uiteen in 2 delen. Het eerste perceel van ca. 1,7ha omvat een gerenoveerde woning met een aansluitend stalgebouw, het recente hippisch complex met binnenpiste, stallengang en een mooie ontvangstruimte, een buitenpiste, een stapmolen en een overdekte longgeercirkel naast een recent opgetrokken loods voor opslag en een losstaand stalgebouw. Het tweede perceel van ca. 1,2ha ligt aan de overkant van een rustig baantje en daar bevinden zich een deel van de weides met ruime schuilstal.
 
De woning is ruim en instapklaar. Op het gelijkvloers vinden we een open keuken met aansluitend de leefruimte. Een ruime veranda sluit hierop aan. Verder is er nog bergruimte en een garage. De trap naar het eerste verdiep geeft toegang tot een nachthal met 3 slaapkamers en een badkamer met ligbad en douche.  Een tweede toegangstrap geeft toegang naar een slaapzaal, geschikt voor 24 personen en een sanitaire blok. De tuin bevindt zich achter de woning en daar vindt u een verwarmd zwembad en verschillende zonnige terrassen. Aansluitend op de woning is er een stenen stallencomplex voor 10 pony’s en een houten stalgebouw met 8 stallen. 
 
In het hippische complex , dat in 2010 werd opgetrokken, omvat een binnenpiste van 20m x 40m met een eb- en vloed bodem, een aansluitende stallengang met 16 boxen met de vereiste wasplaatsen en zadelkamers.  Achteraan in het hoofdgebouw bevindt zich de charmante, ruime ontvangstruimte, met zicht op de buitenpiste, en er is ook een industriële keuken aangebouwd om de klanten te voorzien van een hapje en een drankje. 
 
De professionele buitenpiste meet 40m x 55m en is voorzien van een eb- en vloed bodem met verlichting. In 2017 werd een nieuwbouwloods van 500mopgetrokken voor de opslag van hooi en stro en deze biedt ook onderdak voor het rollend materieel. Deze is ruim bemeten en is achteraan voorzien om bijkomende boxen in te richten. De stalluiken zijn reeds aangebracht in dit gebouw.  Op de eigendom is er nog een losstaand stalgebouw voor 8 paarden en een conforme mestvaalt.
 
Verder is er nog een recente, overdekte stapmolen (skywalker) met in het midden de longeercirkel en deze is voorzien van een eb- en vloedbodem. Een 7-tal weidepaddocks zorgen ervoor dat de pony’s en paarden een frisse neus kunnen halen.
 
Een perceel van ca. 1,2ha weide bevindt zich aan de overkant van de straat en is voorzien van schuilstallen.
 
Alle daken zijn asbestvrij. De milieuvergunning loopt tot 2028.
 
Unieke paardeneigendom in de Kempen met de mogelijkheid om het handelsfonds (materiaal, pony’s en paarden,..) mee over te nemen!

Klik hier voor meer informatie.