Podiumplaats voor Pieter Devos en Apart in Wereldbeker Basel

Jumping
12 jan 2020
Door Maxine Van Molecot

In het Zwitserse Basel werd deze namiddag de eerste Wereldbekerwedstrijd van 2020 gesprongen. Het werd een spannende strijd met maar liefst vijftien combinaties die zich voor de barrage wisten te kwalificeren. Onder hun ook onze landgenoten Pieter Devos en Niels Bruynseels.

Pieter Devos en zijn vijftienjarige vos Apart (v. Larino) hadden in 2019 al heel wat mooie resultaten behaald. Ook dit jaar starten ze alvast goed. Zo was er voor het duo een derde plaats in deze 1.60m proef. Ze bleven namelijk foutloos in een tijd van 32.41 seconden. 

De overwinning bleef in Zwitserland. Steve Guerdat won twee dagen geleden al de Grote Prijs van Basel en ook vandaag was de Zwitser onverslaanbaar. Met de elfjarige Victorio des Frotards (v. Barbarian) sneldde hij naar de winst in 31.44 seconden. 

De altijd zeer snelle Fransman Julien Epaillard moest zich tevreden stellen met een tweede plaats. Met zijn bruine merrie Queeletta (v. Quality) kwam hij zonder fouten door de finish na 31.94 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Marcus Ehning met Cornado NRW (v. Cornet Obolenksy) en Denis Lynch met GC Chopin's Bushi (v; Contendro II). Zij finishten na respectievelijk 32.90 seconden en 33.27 seconden.

Niels Bruynseels eindigde op de tiende plaats met de SBS-ruin Delux van T&L (v. Toulon). Voor hun noteerden we in de barrage een snelle tijd van 32.73 seconden, maar zij kregen onderweg vier punten aangerekend. 

Wilm Vermeir moest de barrage nipt missen. Met de BWP'er Iq van het Steentje (v. Toulon) kreeg onze landgenoot een tijdsfout in de basisomloop. Zo eindigde de combinatie uiteindelijk nog op de zestiende plaats.

Klik hier voor de volledige resultaten.