Pieter Devos is nog altijd de nummer één in de GCT-ranking

Jumping
13 aug 2019
Door Horseman Kristof

Ook na de vijftiende manche van de Global Champions Tour competitie blijft onze Belgische nummer één springruiter Pieter Devos aan de leiding staan van het klassement!

Na de manche in Valkenswaard afgelopen weekend staat Devos nog steeds op kop met een totaal van 266 punten. De winnaar van de GCT Grand Prix in Miami Beach heeft een voorsprong van veertien punten op titelverdediger Ben Maher. De Brit vertegenwoordigde zijn land in Dublin waar ze nog een ticket voor de Nations Cup finale moesten bemachtigen, daardoor kwam hij in Valkenswaard niet aan de start. Kevin Staut zijn derde plek in de GP van Valkenswaard levert hem een voorlopige derde plaats op in het klassement met 239 punten. 

Twee GP-overwinningen in Monaco en Valkenswaard zijn voor Maikel van der Vleuten goed voor een vierde plaats in het klassement en dat met 237 punten. STX ruiter Daniel Deusser staat met 232 punten op de vijfde plaats. Niels Bruynseels volgt op een zesde plaats. Jos Verlooy en Nicola PHilippaerts zien we terug op plaatsen twaalf en vijftien.

De volgende manche staat pas begin september in Rome op de agenda. Nadien volgen nog Saint Tropez en New York. 

Klik hier voor de tussenstand.