Pieter Devos en Apart herhalen WB-zege in Stuttgart

Jumping
17 nov 2019
Door Maxine Van Molecot

In het Duitse Stuttgart werd deze namiddag de vijfde manche van de Wereldbeker Jumping gereden. In deze proef met barrage kwamen 39 combinaties aan de start. Uiteindelijk wisten 11 ruiters de nul op het scorebord te houden om zich zo te kwalificeren voor de barrage.

Vorig jaar wist onze landgenoot Pieter Devos met de veertienjarige ruin Apart (v. Larino) deze Wereldbeker al te winnen. Dit jaar was het duo eveneens onverslaanbaar. In een tijd van 45.35 seconden kwamen ze foutloos door de barrage en reden zo naar de winst.

Onze landgenoot was zo net iets sneller dan de huidige nummer één van de wereld, Steve Guerdat, en zijn tienjarige ruin Venard de Cerisy (v. Open Up Semilly). Zij kwamen namelijk na 45.87 seconden door de chrono. Het podium werd vervolledigd door de Brit Scott Brash en de KWPN'er Hello Senator (v. Carambole). Voor hun was er een nulrit in 46.05 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Pius Schwizer met Cortney Cox (v. Carlo) en Philipp Weishaupt met Che Fantastica (v. Check In). Schwizer en zijn tienjarige vos bleven foutloos in 46.25 seconden. Weishaupt en zijn tienjarige merrie zetten in 43.63 seconden de snelste tijd neer, maar kregen vier strafpunten aangerekend.

Klik hier voor de volledige resultaten.