Pieter Clemens: "Geen Las Vegas voor mij"

Jumping
27 jan 2020
Door Horseman Kristof

Reacties van Pieter Clemens en Niels Bruynseels na hun geslaagde deelname aan de Wereldbeker in Amsterdam gisteren!

Met een mooie vierde plaats in de Wereldbeker kwalificatiewedstrijd in Amsterdam heeft Niels Bruyseels (Gancia de Muze) zich zo goed als zeker gekwalificeerd voor de Wereldbekerfinale van halfweg april in Las Vegas. 

“Met de 12 punten die er gisteren in Amsterdam bij gekomen zijn, totaliseer ik nu 42 punten. Dat is normaal gezien altijd goed voor een finaleplaats”, legt Bruynseels uit. “Maar om helemaal zeker te zijn, gooi ik mijn planning toch een beetje om. Bordeaux (voorlaatste kwalificatiekans) over twee weken stond niet in mijn agenda, maar ik doe er alles aan om daar alsnog te kunnen deelnemen. In Frankrijk moet ik dan beslissen welk paard het meest in vorm is om twee maanden later in actie te komen in Las Vegas.”

Dat zal zeker niet Bruynseels nummer één Delux van T&L worden, want met die hengst heeft hij maar één doel: de kwalificatie afdwingen voor de Olympische Spelen in Tokio. “Delux krijgt een aangepast programma. Hij begint over drie weken aan het outdoor seizoen in Doha en daarna zal ik hem ook inzetten in enkele landenwedstrijden.”

De Olympische Spelen zijn voor Bruynseels hét hoofddoel dit jaar, maar dat neemt niet weg dat hij ook zijn zinnen gezet heeft op de Wereldbekerfinale. “Uiteraard wil ik die winnen. Nog nooit heeft een Belg die Wereldbekerfinale gewonnen, dus zou het fantastisch zijn om die op mijn palmares bij te kunnen schrijven. Vorig jaar werd ik eerste Belg in Göteborg met een vijfde plaats. Met wat meer geluk had ik even goed op het podium kunnen staan. Ik zou nooit naar Las Vegas trekken om er gewoon bij te zijn.”

Pieter Devos is als derde in de Wereldbekertussenstand al lang zeker van een finaleplaats en ook hij mikt op het allerhoogste, maar misschien is Pieter Clemens ook al stilaan een trip naar de USA aan het plannen? In Amsterdam werd Clemens met Quintini derde in de WB kwalificatiemanche. Met die 15 punten komt de Genkenaar aankloppen bij de top 18 in de tussenstand en het zijn net de eerste 18 van de West-Europese liga die mogen deelnemen aan de Wereldbekerfinale. “Nee, ik ga niet naar Las Vegas en dus zal ik er ook niet bij zijn in de laatste twee kwalificatiemanches in Bordeaux en Göteborg. Dat heb ik samen met mijn ‘baas’ Jos Lansink beslist. Quintini heeft in Amsterdam nog maar eens bewezen dat hij sterk bezig is, maar nu willen we hem wat rust gunnen om volledig klaar te zijn voor het buitenseizoen, want daar ligt onze prioriteit.”

Pieter Clemens springt nog altijd wat in de schaduw van onze Belgische toppers, maar stilaan mag hij zichzelf ook Belgische top gaan noemen. Winst met België in Calgary was het hoogtepunt van 2019, die derde plaats in Amsterdam is enkel de bevestiging van zijn talent. “België heeft inderdaad een luxe met zo veel topruiters, maar het is ook mijn bedoeling om zoveel mogelijk te kunnen deelnemen aan de belangrijkste wedstrijden om uiteindelijk ook bij de wereldtop te gaan horen. Meer mogen deelnemen aan landenwedstrijden, is mijn eerste doel.” 

Bron: 
KBRSF