Peter Weinberg: "Wij kunnen momenteel twee of drie volwaardige teams opstellen"

Jumping
10 sep 2019
Door Horseman Kristof

Wat een luxe, wat een weelde ! Twee weken na het Europese goud in Rotterdam heeft een volledig andere Belgische ploeg nu ook de prestigieuze landenwedstrijd in Spruce Meadows, in het Canadese Calgary, gewonnen. Met een voorsprong van liefst tien punten dan nog. 

“Uiteraard hebben we achteraf een klein feestje gebouwd”, zegt Olivier Philippaerts. “Dit is een unieke prestatie, en dan nog met vier andere ruiters en paarden dan twee weken geleden in Rotterdam. Het bewijst dat België over een grote groep topruiters en -paarden beschikt. Het wordt een interessant parcours richting de Olympische Spelen van volgend jaar. Iedereen zal telkens weer het beste van zichzelf moeten geven om zich te bewijzen aan de bondscoach.”

Die bondscoach, Peter Weinberg, galoppeert van het ene feestje naar het andere. Ook voor hem is dit een luxeprobleem. “Terwijl bepaalde landen met moeite één volwaardig team samen krijgen, kunnen wij er twee of drie opstellen. Dat is natuurlijk leuk voor een bondscoach maar het wordt voor mij inderdaad ook niet makkelijk met het oog op de Olympische Spelen waar er maar drie ruiters aan de start mogen komen. Maar in een jaar kan er veel gebeuren. We gaan nog niet te ver vooruitkijken. Ik heb het wel liever zo dan dat ik amper keuze zou hebben.”

Bron: 
KBRSF