Pegase van 't Ruytershof levert alle nationale kampioenen

Fokkerij
09 sep 2019
Door Horseman Kristof

Pegase van 't Ruytershof heeft met zijn eerste jaargang veulens meteen de twee kampioenschapsreeksen op het BWP Elite Veulenkampioenschap in Ternat gewonnen!

Zowel bij de mannelijke als de vrouwelijke springveulens leverde de zoon van Comme il Faut de kampioen. Pegase werd vorig jaar op de BWP hengstenkeuring uitgeroepen tot Siegerhengst. Dit jaar won hij met Jeroen De Winter ook de Pavo hengstencompetitie bij de 4-jarigen.

Zijn eerste jaargang veulens maakten de voorbije maanden al een sterke indruk op de vele gewestelijke prijskampen binnen de BWP werking. Maar dat de eerste jaargang van een hengst meteen in beide reeksen de kampioen levert, dat is ongezien!

Trappist van 't Gelutt wint bij de mannelijke veulens

Het eerste kampioenen veulen was bij de hengsten in de reeks powered by Hercules by Immofluisteraar. Daar won Trappist van 't Gelutt (v.m. Okidoki van 't Gelutt) van de BVBA Van 't Gelutt en Geert Somers. Trappist won eerder dit seizoen ook al op de prijskamp van BWP Limburg.
Koen Vehent werd tweede met Tuntutuliak van de Meerhoeve (Opium Jw van de Moerhoeve x Deauville de la Vie). Het brons was voor Titus KN Ter Beuken (Numero Uno x Berlin) van Koen Praet. 
De vierde plek was voor T van het Euverenbos (Cornet Obolensky x Kashmir van Schuttershof) van Christiaan Daem. Op de vijfde plaats kregen we Trusty vd Heffinck (Foncetti vd Heffinck x Cornet Obolensky - fokker BVBA Van De Heffinck).

Klik hier voor de uitslag.

Thiam van den Bosdam is de beste bij de merrieveulens

De reeks voor vrouwelijke springveulens powered by Stal Van Den Bisschop werd gewonnen door Thiam van den Bosdam (v.m. Darco) van Freddy De Vos en Stefaan De Smet. Thiam was eind juni op de prijskamp in Moerbeke ook al de beste.
De titel van vice-kampioen gaat naar Tchacco Tequila (Chacco Blue x Cardento) van Ruben Reddé. Op de derde plaats kregen we Tismeralda L-H-E (Emerald x Cornet Obolensky) van Herman en Erik Leyssen. Ticka van het Weyenshof (Diamant de Semilly x Limbus - fokker Niels Cuppens) & Talina van 't Hageland T&L (Corydon van T&L x Radieux - fokkers Lieven Roete, Sonja Seels en T&L) werden vierde en vijfde.

Klik hier voor de uitslag.