Pauline Van Dyck neemt de leiding op het BK bij de amazones

Jumping
22 aug 2019
Door Horseman Kristof

In het Sentower Park is vandaag de eerste manche van het Belgisch kampioenschap voor amazones en de Beker van België voor Pony's, Junioren en Young Riders!

Bij de amazones kwamen er net geen 90 combinaties aan de start. Daarin ging de overwinning naar Pauline Van Dyck en Swing Jo. Esther Schelfaut reed Lalique naar de tweede plaats. Op de derde plaats zien we Stephanie Storms met de hengst Just Daddy P. Zij delen deze plek met Elise Van Den Branden en Loreen van 't Ruytershof Z. Titelverdedigster Lieve Tuerlinckx staat met Calmerotti De Leest op de vijfde plaats.

De eerste manche bij de Junioren kwam op naam te staan van Senne Leys en Dermie. Caro Baerts en Maq Master Z werden tweede voor Aurelia Guisson en Berlini From Second Life Z. 
Mathieu-Maxim Goossens en Klunten B wonnen bij de Young Riders. Zara Poels (High Five) en Kobe Hendrix (Litho vh Panishof) namen plaatsen twee en drie voor hun rekening. Camille Biebuyck won bij de pony's met Orchid's Relando. Rik Nauta (Lady Hawk) en Vic De Plecker (Orchid's Anucia) sprongen naar de tweede en derde plaats. 

Klik hier voor de uitslagen.