Paris Ann Sellon investeert in Maxx de Nyze Z

Transfer
02 dec 2020
Door Horseman Kristof

Enkele weken nadat ze al investeerde in de 8-jarige merrie Attoucha Hero Z (Aganix du Seigneur Z x Diamant de Semilly – F: Luc Henry en Gerry Marron) kiest de Amerikaanse amazone Paris Ann Sellon opnieuw voor Studbook Zangersheide! Ze is namelijk de nieuwe eigenaresse van de 8-jarige ruin Maxx de Nyze Z, die tot op heden gereden werd door de Belg Lander de Bruyn.

Maxx de Nyze Z werd gefokt door Danny Nijs en is een zoon van Mr. Blue uit de merrie Urmina (Heartbreaker), die zelf op 1.45m niveau sprong onder het zadel van Danny’s zoon Jens Nijs, en die al wat adelbrieven kan voorleggen met haar nakomelingen. Zo is zij bijvoorbeeld ook de moeder van de GP-paarden Absie (VDL Corland), die we kennen van onder het zadel van de Amerikaanse Chloé Reid, en van Calvino de Nyze Z (Calvaro Z), die tot op de dag van vandaag te zien is met de Mexicaan Carlos Hank Gonzalez. Ook Absie’s zonen Narazo de Nyze Z (Nelson Z) onder de Duitse Pia Meyer en C-Hunter de Nyze Z (Cassini II) onder de Amerikaan Lucas Porter schopten het inmiddels tot het allerhoogste niveau.

Nadat Maxx de Nyze Z zijn opleiding kreeg onder het zadel van Jens Nijs werd hij in oktober 2017 tijdens de veiling van Woodland’s International Sales aangekocht door Lander de Bruyn van DB Horses en de familie Putters van Cleran Horses. De Bruyn debuteerde met Maxx de Nyze Z enkele maanden later op internationaal niveau en bouwde hem vervolgens verder op tot op 1.40m niveau. Zo werden ze bij hun laatste optreden vorige maand in het Azelhof in Lier nog 3de.

Bron: 
Zangersheide