Nixon van 't Meulenhof: "Zelfzeker en boordevol zelfvertrouwen"

Promo
03 apr 2020
Door Horseman Kristof

Als Alex aan Nixon denkt, omschrijft hij hem in één adem als zelfzeker en boordevol zelfvertrouwen. Harrie Smolders beaamt: ‘Nixon komt uit dezelfde moeder als Emerald en dat zegt al iets.

Nixon heeft (nog) niet de popster allure van Emerald, al leeft hij heel laconiek. Hij stapt heel gemakkelijk door het leven. Als Emerald iets fout deed, zou hij zich bijna verontschuldigen. Nixon geeft er niks om. Volgende keer beter, denkt hij. Volgens mij zit dat in de genen. Ondanks zijn weinige ervaring in de ring, brengt hij het er toch telkens goed vanaf. Hij doet altijd de juiste dingen.
Weet je, thuis tijdens de training, vraag ik me soms af hoe we dat op concours gaan klaarspelen. En op de wedstrijd zelf, doet hij het gewoon. Dat is zijn grootste kwaliteit: als het er op aankomt, doet hij het voor jou. Hij staat er als het moet. Zoals ik zei is hij eerder laconiek en stapt hij ogenschijnlijk zorgeloos door het leven alsof niks hem kan schelen. Maar op het moment van de waarheid, verrast hij je telkens in de positieve zin. Ik vergelijk hem soms met Lionel Messi. Die geeft soms ook de indruk dat hij zomaar wat rondloopt op het veld. Maar op het juiste moment doet hij de juiste dingen en maakt hij het verschil.’

Alex vindt Nixon de slimste van alle Euro Horse hengsten: ‘omdat hij het gemakkelijkst leert van zijn fouten. Net omdat hij niet bang is om fouten te maken, dat is het verschil. Hij is bij uitbreiding nooit bang, van niks of niemand. Ik heb hem nog nooit onder de indruk geweten. Eigenlijk is hij een brutaal kereltje, in de positieve betekenis van het woord, want hij leert er telkens uit.

“Nixon is mijn Olympisch paard voor Parijs 2024”

Vergelijken is altijd moeilijk. Harrie Smolders ziet vooral gelijkenissen: ‘Emerald, Don en Nixon hebben de gemeenschappelijke eigenschap dat ze alle drie heel slim zijn op de balk. Daarbij komt dat Nixon een harmonica is boven de sprong. Hij kan het meeste met zijn lichaam. Nixon wordt ontegensprekelijk nog beter met de jaren. Dat komt er nu begrijpelijkerwijze nog niet uit door zijn jonge leeftijd, al herken ik in hem mijn Olympisch paard voor Parijs in 2024. Omdat hij er enerzijds zo licht over gaat en anderzijds nu al het potentieel toont. Het is een kwestie van jaren en dat gaan we hopelijk over vijf jaar zien in Parijs. Nixon heeft als jonge hengst veel gedekt. Daardoor liep zijn sportieve opleiding achter ten opzichte van zijn leeftijdsgenoten, al merk je daar niks van in de ring. Ik denk nu al aan de volgende Olympische Spelen dankzij Nixon.’

Nixon van ’t Meulenhof is een jonge veelbelovende hengst. De afstamming van Nixon is fantastisch zowel van vaders- als moeders zijde.

VADER: Denzel van ’t Meulenhof is een jonge hengst van Maurius Claudius die op zijn beurt al meerdere internationale paarden heeft voortgebracht. Ook kwam deze hengst zelf op het aller hoogste niveau aan het werk. De moeder is de bekende merrie Narcotique de Muze (Quidam de Revel) die zelf ook op het hoogste niveau sprong. Daarnaast is zij de moeder van 3 goedgekeurde hengsten. Naast Denzel van ’t Meulenhof zijn dat ook Jenson van ’t Meulenhof (Vagabond de la Pomme) en Iron Man van ’t Meulenhof (Parco).

MOEDER: De moeder is Carthina Z (Carthago x Lys de Darmen). Zij is de moeder van de bekende hengst Emerald van het Ruytershof (Diamant de Semilly) en van Diamanthina van het Ruytershof (Diamant de Semilly). Beide actief op het allerhoogste niveau. Zo wist Emerald in 2016 de 2de plek te behalen tijdens de finale van de wereldbeker in Gothenburg. Emerald maakte ook deel uit van het Nederlands Olympisch team van 2016 in Rio. In 2017 was Emerald de winner van de Global Champions Tour en Global Champions League in Chantilly.

PALMARES: Nixon van ’t Meulenhof werd in 2016 goedgekeurd bij het BWP. Hier werd hij als één van de beloftes gezien voor de toekomst. De hengst ontwikkelt zich zeer goed. Zijn power en sterke achterhand maken van hem een echte opvallende persoonlijkheid. In 2018 won hij de Pavo Hengstencompetitie voor 5-jarigen, in 2019 schitterde hij met Harrie Smolders in Jumping Mechelen waar deze combinatie de proef voor de 6-jarige hengsten op hun naam schreef.

NAKOMELINGEN: Rosie van ’t Netehof (Nixon van ’t Meulenhof x Cadeau de Muze) veilingtopper prinsjesdag 2017

Nixon is voor een beperkte periode uitzonderlijk beschikbaar met vers sperma. Klik hier voor meer informatie.