Nixon van 't Meulenhof levert veilingtopper Youhorse.Auction

Fokkerij
06 jul 2022
Door Horseman Kristof

‘Will this be the auction winner?’ was de online slogan bij T-Touch JW van ‘t Meulenhof. Nu de Youhorse.auction is geweest, kunnen we de vraag beantwoorden. Ja! En wel met 45.000 euro. Dezelfde Amerikaanse internationale springruiter kocht in totaal vier paarden op dinsdag 5 juli.

T-Touch JW van ’t Meulenhof (Nixon van’ t Meulenhof x Elvis Ter Putte) is nog maar drie jaar, maar laat onder het zadel al heel ruige sprongen zien. Een groot talent waar veel ruiters naar op zoek zijn, gefokt uit de beroemde Fragance de Chalus-familie net als de 1.60m Grand Prix-hengsten Mylord Carthago en Bamako de Muze.

“Mooi om te zien dat mensen deze avond meerdere paarden kochten en er ook koopjes tussen hadden. Er waren weer nieuwe klanten bij en mensen die al eerder kochten en vol vertrouwen weer nieuwe investeringen deden”, vertelt Mario Everse, die samen met Alan Waldman Youhorse.auction runt.

 

 

Amerika koopt in

Wat werd er nog meer vanuit Amerika aangekocht? Een paar voorbeelden: Voor de vierjarige Neredie (Impala SMH x Bacardi VDL) was er een winnend bod van 32.000 euro. De driejarige Trop Pleasure N (For Pleasure x Plot Blue) bracht 30.000 euro op en de vijfjarige Cornetskarl (Cornets Boy x Balou du Rouet) vertrekt voor 28.000 euro.

Er veranderden ook een stel paarden voor prijzen tussen de 7.000 en 10.000 euro, waardoor Youhorse.auction voor veel investeerders interessant blijft. Voor elk budget is er wel iets te vinden.

Sport- & fokkerijveiling

De volgende Youhorse.auction van 30 juli tot en met 2 augustus is alweer de 25e editie en deze is iets anders dan de afgelopen veilingen. Het betreft een sport- & fokkerijveiling met springpaarden, springveulens, fokmerries, embryo’s en eventueel goedgekeurde hengsten.

“Alan en ik zullen zelf wat inbrengen, maar fokkers kunnen zich ook aanmelden. Sinds de start van Youhorse.auction hebben we waardevol klantenbestand mogen opbouwen en daarin zijn veel mensen ook geïnteresseerd in veulens en merries. We hebben al eerder fokkerijveilingen georganiseerd en die werden goed ontvangen. Omdat de vraag naar sportpaarden blijft, vullen we de collectie hiermee aan. Het belooft een interessante veiling te worden!”

De selectie- annex foto/videodag is komende maandag 11 en dinsdag 12 juli op Stal Everse in Waddinxveen.

Bron: 
Youhorse.Auction