Niels Bruynseels: “Sportief is dit triestig, maar sport is op dit moment ondergeschikt aan gezondheid”

Reportage
27 mrt 2020
Door Horseman Kristof

Niels Bruynseels was met Delux van T&L  (Toulon x Landetto) ook op Tokio gefocust. In de voorselectie en het gevoel dat het kon was er zeker. Bewust kalm aan in de winter. Stilaan aan het opbouwen naar de zomer waarin de Olympische Spelen het grote doel vormden. Niels en Delux lieten in Doha, begin maart, nog zien dat ze hun plaats in de voorselectie meer dan waard waren met een vijfde plaats in de GP. Het werd het eerste en voorlopig laatste optreden van de sterke combinatie in 2020. Corona legde de sport stil en veegde de Olympische Spelen van de kalender. Ook voor Niels kwam dat aan al beseft ook hij dat gezondheid op dit moment het allerbelangrijkste is.

Sportief triest

Niels: Sportief is dit triestig. Ik kan er geen ander woord voor bedenken. Maar ik vind dat we onze sportieve teleurstelling even opzij moeten zetten. De gezondheid van iedereen is op dit moment gewoon te belangrijk. Je moet het nieuws maar even opzetten of de krant lezen. De sport is even ondergeschikt. Hoe spijtig dat ook is. Hoe goed je ook gepland hebt. Het is nu even de knop omdraaien.

Meer tijd voor gezin

Niels: Gelukkig hebben wij paardenmensen nooit gedaan met werken (knipoog). De wedstrijden zijn dan wel weggevallen, ik haal toch veel motivatie in de opleiding van de jonge paarden. Ik kan daar nu meer tijd in steken en daar ben ik blij om.  Ook mijn gezin krijgt op dit moment meer aandacht. Mijn vrouw probeert ondertussen haar zaak (nvdr. Agora) recht te houden in deze heel moeilijke economische tijden. We hebben mekaar nu allemaal nodig. Ik ben nu ook meer betrokken bij de opvoeding van de kinderen en daar kan ik wel van genieten. Maar dit mag geen maanden meer duren... we leven tenslotte van de sport en de paarden.  Als we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen, dan kunnen we alleen maar hopen dat deze situatie zo snel mogelijk voorbij is.

Lees ook: Reactie van Pieter Devos

Lees ook: Reactie van Jos Verlooy

Bron: 
Kris Van Steen voor Horseman