Nationaal kampioen Winter Jans wint het kampioenschap van LRV Brabant

Jumping
16 sep 2020
Door Horseman Kristof

Winter Jans is klaar om eind deze maand in Lummen zijn titel van Nationaal LRV kampioen te gaan verdedigen.

De ruiter van LRV Wambeek won afgelopen zondag goud op het provinciaal kampioenschap in de klasse D-Midden. Hiervoor rekende hij op Black Booster. Zijn clubgenote Kaat Lefever werd tweede met Kozak van Orchid's. De derde plaats was voor Kobe Bruyninckx en Iyuno van 't Daelderhof. Bruyninckx werd dan wel weer kampioen in het stijlspringen voor Leon Van Biesen (Pallieter) en Lauren Blommaert (Hoppenhof's Canda Z).

Jules Vermeir, eveneens van de ponyclub Wambeek, won het kampioenschap in de klasse C-Midden met Limoges ter Dolen. Marthe-Louise Dieu en Donita van den Ham werden vice-kampioen. Beide pony's werden in het verleden al meermaals kampioen met Vic De Plecker. Voor Fien Jans en Angel was er een bronzen medaille. Nel Beelen uit Zoutleeuw won het stijlrijden met Petite Ching-V voor Xander Lamberts (Miss Possible) en Jules Vermeir (Limoges ter Dolen). 

Fien De Coninck en Dona van de ponyclub Asse werden kampioen in de klasse B-Licht. In het stijlspringen ging de titel van kampioen naar Niels Van Rossem uit Wambeek met Otje S.S. Van De Delthoeve.

Klik hier voor de uitslagen.