Napoleon of Picobello Z zegeviert in Wellington

Jumping
15 jan 2021
Door Horseman Kristof

Naast de CSI3* competitie wordt er in Wellington ook op nationaal niveau gesprongen. We pikken er enkele resultaten uit van Belgische springpaarden.

In de 1m45 reeks was er een derde plek voor Beat Mandli en de 10-jarige Zangersheide ruin Dijon Ter Doorn Z (v. Diamant de Semilly). Hij werd gefokt door Paul Van Britsom. Dijon is de volle broer van Kastoria Ter Doorn, die eveneens de moeder is van de populaire jonge hengst Piece of Cake M.
Lauren Hough reed de BWP'er Jeco van het Swennenhog (v. Epleaser van 't Heike) naar een vijfde plaats. Jeco werd gefokt door Patrick Bex.

De 1m40 rubriek leverde winst op voor de 9-jarige Napoleon of Picobello Z. Het fokproduct van de familie Ruant is een zoon van Nabab de Reve. In het zadel zat Todd Minikus. Amanda Derbyshire en de BWP'er Nixon van d'Abelendreef (v. Diamant de Semilly) behaalden een derde plek. Van d'Abelendreef is de fokkerij van Koen Cerpentier. Calva d'Or Z (v. Calvaro Z) en Nicolas Dello Joio sprongen naar een vijfde plek. Hij komt uit de fokkerij van Diana Terwingen.

In de andere 1m40 reeks was er een tweede plek voor de BWP'er Loukas de la Noue (v. Malito de Reve) van fokker Xavier Biquet. Loukas werd gereden door Annie Phillips. De BWP'ers Lou Lou VLS (v. Elvis ter Putte - fokker Geert Van Loo - Soenens) en Isaac 22 (v. Nonstop - fokker Dirk Wuytack) werden vijfde en zesde met Vanessa Hood en Victoria Ketchum.