Nakomelingen jonge BWP-hengsten tonen zich op het Antwerps Veulen Kampioenschap

Fokkerij
06 aug 2019
Door Horseman Kristof

Afgelopen zaterdag 3 Augustus verzamelden vele paarden liefhebbers, fokkers en sympathisanten zich in Pulderbos. Op de terreinen van LRV De Dennenruiters vond het 15e Antwerps Veulen kampioenschap plaats. Niet alleen waren er vele veulens en bezoekers, maar er was vooral ook veel sfeer en gezelligheid. De organisatie BWP gewest Broechem kon dit enkel verwezenlijken door de steun van vele sponsors en ook de ondersteuning van de gemeente Zandhoven en LRV de Dennenruiters!

Bij de oudere mannelijke springveulens ging de overwinning naar Tucker M. (v. Nixon van ’t Meulenhof x Diamant de Semilly), in eigendom van Stoeterij Molenhof te Bouwel. Bij de jonge hengstveulens ging de overwinning naar het fokproduct van Sofie Hens uit Nijlen, ie. Tjarlie ‘H’ (v. Ermitage Kalone x De Senaat 111). Touch of Chilli (v. Chilli Willy x Thunder van de Zuuthoeve), in eigendom van Paulissen-Janssens uit Grobbendonk kaapte de overwinning weg bij de oudere merries, Tosca Deester (v. Untouchable x Echo van het Neerenbosch), gefokt door Jan van Hove uit Sint Lenaerts, was dan weer de beste bij de jonge merries. De volle broer van dit veulen, Simba de Vinck, won vorig jaar de reeks van de jonge hengstveulens te Pulderbos.

Untouchable had 2 veulens in de finales voor spring gerichte veulens. Andere hengsten die meerdere finalisten brachten zijn: Nixon van ’t Meulenhof (4 veulens), Pegase van ’t Ruytershof (2 veulens) en Ermitage Kalone (4 veulens). Bij de dressuurveulens bracht de hengst For Romance 2 nakomelingen in de finale van de merrie veulens in de dressuur richting.

De overwinning bij de vrouwelijke dressuur veulens ging naar Toplady van de Kempenhoeve (v. Fuerst Toto x Quaterback), gefokt door de Kempenhoeve uit Balen. De overwinning bij de hengstveulens dressuur ging tevens naar een fokproduct van de Kempenhoeve, ie. Talent van de Kempenhoeve (v. Kingston Blue Hors x Londonderry).

Natuurlijk konden ook de BRP pony veulens niet ontbreken. De overwinning in de reeks voor de kleine maat ging naar Apple Juice V/H Rozendaelhof, (v. Cassius D.J. x Goldfinger), een fokproduct van Jan Fockaert uit Itegem. In de rubriek voor de grote maat BRP pony veulens ging de overwinning naar Artemis van den Kievit, (v. Rob Roy van het Klavertje x Anydale Ron), gefokt door Martine Michiels uit Booischot.

Noteer alvast 1 augustus 2020 in jullie kalender, zodat U de 16de editie zeker niet hoeft te missen.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: 
Persbericht Antwerps Veulenkampioenschap - Huub van Aert