Nadal Hero & DB komt voortaan onder de Ierse vlag aan de start

Transfer
22 nov 2021
Door Horseman Kristof

Talentvolle BWP hengst Nadal Hero & DB is verkocht richting Amerika!

DB Horses van Valentijn De Bock, Stal James Peeters en Robert Geens hebben hun talentvolle BWP hengst Nadal Hero & DB verkocht richting Amerika. Daar zal de in Amerika gevestigde Ierse springruiter Conor Swail voortaan plaatsnemen in het zadel.

Nadal Hero & DB is een zoon van Kannan uit de merrie Krista. Zij is eveneens de moeder van Christian Ahlmann zijn voormalige Grand Prix hengst Taloubet Z. Ook de hengst Big Star Jr K Z komt uit dezelfde moeder.

De 8-jarige BWP hengst is bij Zangersheide goedgekeurd voor de dekdienst. De vosse hengst werd in eerste instantie door Audrey De Bock uitgebracht in de Pavo hengstencompetitie. Na zijn geweldige prestaties in de hengstencompetitie investeerde James Peeters in de hengst en vanaf dat moment nam hij plaats in het zadel. 

Als 6-jarige was Nadal finalist op het WK voor jonge springpaarden in Lanaken. Tijdens zijn eerste CSI2* Grand Prix in Knokke sprong hij meteen naar een derde plaats afgelopen zomer.

Nadal zal zijn sportcarrière in Amerika verder zetten, maar voor de fokkers blijft hij door middel van diepsvriessperma in België ter beschikking.