Mr. Blue en Cornet Obolensky leveren de winnaars in Aalter

Fokkerij
20 feb 2017
Door Horseman Kristof

Na twee oefennamiddagen stond zondag de finale van het 'Open kampioenschap vrijspringen' van het BWP Gewest Zuid Oost-Vlaanderen op het programma.
De Ranche in Aalter vormde net als de voorbije jaren hiervoor het decor.

In de reeks voor 3-jarigen kwam de top vijf nog eens terug voor een super finale. Daarin ging de overwinning naar de BWP'er Oh Mammy Blue De Grandegem (Mr. Blue x Major de la Coeur) van Peter De Brabandere.

De Selle Francais merrie Ellipse de Lezellec (Kannan x Stakkato) behaalde een tweede plaats voor Ohaj de Regor (Kannan x Cento) van de familie Veldeman.
One Way vd Molendreef (Kafka vd Heffinck x Contact vd Heffinck) eindigde op de vierde plaats. De KWPN merrie Just Like Krista K (Kannan x What a Kashmir) was goed voor de vijfde plaats.

De BWP hengst Picasso van 't Koningsbos (Cornet Obolensky x Darco) van de familie Veldeman won bij de 2-jarigen. De fokkerij van Hugo Boelens presteerde ook goed met een tweede plaats voor Pusha van d'Abdijhoeve (Jos van d'Abdijhoeve x Baloubet du Rouet) en een derde plaats voor Prada van d'Abdijhoeve (Air Jordan Alpha Z x Clinton).
Pimpernel v/d Molendreef (Dieu-Merci van T&L x Upsilon van de Heffinck) sprong naar de vierde plaats.
De vijfde plaats was voor Prada van de Maltahoeve (Comme Il Faut x Darco).