Mondmaskers verplicht op wedstrijden van LRV

Varia
23 jul 2020
Door Horseman Kristof

Na de veiligheidsraad van 23 juli 2020 en met het stijgende aantal besmettingen door Covid-19 in het achterhoofd neemt ook LRV zijn verantwoordelijkheid. Het gebruik van mondmaskers wordt vanaf heden verplicht op de wedstrijden van LRV!

De ruiter/amazone die aan zijn of haar proef bezig is (inclusief inrijden), is vrij van het dragen van een mondmasker. Alle andere aanwezige personen boven de 12 jaar (toeschouwers, jury, medewerkers, eigenaars, grooms, ... ) dienen een masker te dragen. 

Uiteraard blijven alle andere maatregelen en richtlijnen gelden. Als we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen en ons gezond  verstand gebruiken dan kunnen we de curve opnieuw afvlakken.  We vragen dan ook aan alle aanwezigen op de verschillende wedstrijden, die gelukkig nog georganiseerd kunnen worden, om deze regels op te volgen, zonder dat de (hoofd)jury u daar regelmatig op attent moet maken.  Alvast heel erg bedankt! 

FAQ

Moet ik een masker dragen bij het inrijden? - Nee tijdens het sporten hoeft dit niet. U mag dit uiteraard vrijwillig wel doen. 

 

Moet ik een mondmasker dragen bij het voorlezen van de dressuurproef? - Nee u mag dan even het mondmasker afzetten. Voldoende 'social distance' is dan gegarandeerd. 

 

Moet ik een mondmasker opzetten bij het helpen in de paddock bij het inspringen ook al zijn er weinig combinaties in de inspringring? - Ja en u dient ook handschoenen te dragen. 

Bron: 
LRV