Moderne woning met opslagloods, stalgebouw en buitenpiste op 1,35ha te Hamont-Achel

Promo
07 jan 2021
Door Horseman Kristof

Deze eigendom is gelegen te Hamont-Achel, vlakbij de grens met Nederland en is vlot bereikbaar via de A2 of via de N71 en de N76. De woning is gelegen in een zeer groene en rustige omgeving.

De eigendom situeert zich op een perceel van ca. 1,35ha en omvat een woning van 2010, een opslagloods, een stalgebouw, een buitenpiste en voldoende weide.

De woning werd in 2010 opgetrokken met een moderne insteek en aandacht voor licht en ruimte en beschikt over een zuidoriëntatie. Er werden kwalitatieve materialen gebruikt en de woning scoort energetisch ook zeer goed door de goede isolatiematerialen. Ze is voorzien van  vloerverwarming en een alarminstallatie. De indeling is zeer modern opgevat met een circulatieruimte rondom de nachtvertrekken. Op het gelijkvloers bevindt zich de inkomhal die ons via de gang rechts in de leefruimte brengt. Alvorens de woonkamer te bereiken passeren we een bergruimte en apart gastentoilet. De woonkamer is een grote open ruimte waarin ook de open keuken is ondergebracht. De keuken is volledig geëquipeerd (stoomoven, Quooker,…) en voorzien van aparte eethoek. Vanuit de leefruimte heeft men enerzijds veel lichtinval door de opstaande glaspartij boven in het dak als de kamershoge raampartijen op de benedenverdieping en deze bieden  anderzijds een prachtig zicht over de tuin en weiden. Via de trap achter de keuken bereiken we de bureauruimte op de eerste verdieping die via de vide communiceert met de leefruimte, zodat u bij het bureauwerk toch nog steeds betrokken bent bij de activiteiten die zich afspelen op de benedenverdieping. Het moderne concept van deze woning is ook terug te vinden in het slaapgedeelte en het feit dat het hierdoor ook mogelijk is de woning te blijven betrekken op latere leeftijd gezien alle essentiële ruimtes zich op het gelijkvloers bevinden. Het slaapgedeelte bestaat uit een masterbedroom, ruime dressing, een badkamer, voorzien van dubbele wastafel en inloopdouche en apart toilet. Op de eerste verdieping werd er een aparte studio ingericht met een kitchenette, een slaapkamer, een douchekamer, een apart toilet en een (polyvalente) leefruimte. Kortom ideaal als kangoeroewoning. De studio is zodanig opgevat dat hij ook ingericht kan worden als twee slaapkamers met badkamer.  

Verder bevindt zich op de eigendom een opslagloods naast de woning. Deze meet ca. 15,5m x 46m en kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Het dak van deze loods is vernieuwd met geïsoleerde sandwichpanelen en is voorzien van een automatische sectionaalpoort.(hoogte 3,55m). Ook de vloer werd vernieuwd en bestaat uit een gepolierde grijze beton. De ganse loods is voorzien van een alarmsysteem (bewegingsmelders en camera’s) en beschikt ook over krachtstroom (3-fasig).

Achteraan de eigendom bevindt zich nog een stalgebouw met oversteek, ingericht met 2 ruime paardenstallen en opslag. De afmeting van dit stalgebouw is ca. 11m x 14m, zodat er makkelijk 4 paardenstallen in kunnen worden ondergebracht. Ook het dak van dit gebouw werd vernieuwd. Naastgelegen bevindt zich een zandpiste en de omheinde weides. De stalling beschikt ook nog over een eigen toegang. De ganse eigendom is ook omheind.

Moderne woning met multifunctionele bijgebouwen, in een rustige en groene omgeving met mogelijkheid tot het maken van prachtige buitenritten in het bos of op de heide! 

Klik hier voor meer informatie.