Mike Hazebroek: "Het is deprimerend om te zien hoe verlaten het Azelhof er bijligt"

Blog
25 mrt 2020
Door Maxine Van Molecot

Het Azelhof in Lier is voor de meeste ruiters, zowel nationaal als internationaal, een zeer gekende plaats. Elke week is er iets te doen, er zijn altijd wel trainingen of (inter)nationale wedstrijden. En de dagen dat er niets gepland is, worden de pistes verhuurd om in te trainen. Of ten minste, dat was zo totdat het coronavirus uitbrak. Nu is er buiten de familie Hazebroek en de klanten die er hun paarden hebben staan, niemand nog aanwezig.

Horseman nam contact op met Mike Hazebroek, eigenaar van het Azelhof. We weten dat deze crisis een enorme invloed heeft op hun dagelijkse activiteiten en daarom wouden we zijn verhaal eens horen.

"De maatregelen hebben een enorme impact op het Azelhof. Azelhof draait volledig op evenementen, wedstrijden en trainingen. Momenteel liggen alle activiteiten stil. Vorige week zou de eerste CSI buiten een topeditie worden met 685 paarden en vele topruiters die op de masterlist stonden. (onder andere Pieter Devos, Jos Verlooy, Alberto Zorzi, Pius Schwizer, Michael Whitaker...). Alles stond klaar, zelf de krullen lagen mooi opgestrooid in de stallen. Er zijn ook extra investeringen gemaakt om topkwaliteit te bieden. De Flandria Arena is vergroot naar 80m x 100m. De bodem van de Stephex arena is ook vernieuwd en ligt er top bij. Het is een zware domper dat deze CSI niet kan doorgaan."


"Het feit dat de internationale jeugdwedstrijd en de Paas Euro-regio in de paasvakantie zeer waarschijnlijk niet kunnen doorgaan is een financiële aderlating. Normaal gezien hebben we in juli en augustus drie weekends vrij, maar daar zullen we nu wedstrijden inplannen om de verliezen te beperken. Hopelijk kan tegen dan alles weer doorgaan."

"Het is deprimerend om te zien hoe verlaten het Azelhof er bijligt. Zelfs de trainingen of de piste verhuren is niet mogelijk. Alle begrip dat wedstrijden niet kunnen doorgaan om samenscholing te vermijden. Gezondheid boven alles, maar dat de piste niet privé mag verhuurd worden of een ruiter geen privéles mag nemen, daar zie ik de logica en het gevaar niet van in. Mensen mogen gaan wandelen, joggen, fietsen maar paardrijden mag niet."


"We kunnen de coronacrisis niet opvangen. We zouden stallen kunnen verhuren maar die hebben we hopelijk binnenkort terug nodig voor de nationale en internationale wedstrijden. Voor ons mag het niet te lang duren om het Azelhof draaiende te kunnen houden. Daar ben ik eerlijk in. Wij zijn geen miljonairs maar wel gewone mensen uit een paardenfamilie die leven van en voor de paardensport."

"We hopen binnenkort iedereen gezond en wel weer te verwelkomen in het Azelhof maar blijf voorlopig in uw kot!"