Marc Van Dijck: "Heel wat veilingen zullen het moeilijk hebben dit jaar"

Blog
27 mrt 2020
Door Maxine Van Molecot

Het is vandaag exact twee weken dat er extra maatregelen zijn getroffen om het coronavirus tegen te houden. Deze maatregelen hebben heel veel impact op iedereen en dan natuurlijk ook op de paardensector. Horseman heeft elke weekdag een gesprek met iemand uit de paardenwereld. Zo hadden we al verschillende grooms, ruiters, eigenaars en zelfs de voorzitter van Paardensport Vlaanderen.

Vandaag is het de beurt aan Marc Van Dijck, eigenaar van Stal Nieuwenhof. In Nieuwenrode houdt hij zich dagelijks bezig met het runnen van zijn stal, de hengstenhouderij en met het coachen van heel wat ruiters. Zo traint hij ook Gilles Thomas, die onlangs nog zijn debuut maakte in de Longines Global Champions Tour. Marc vertelt ons meer over hoe het coronavirus invloed heeft op zijn dagelijkse leven.

"Alles ligt een beetje stil. De mensen die normaal kwamen trainen, komen nu niet meer. De Chinezen die op onze stal trainen zijn nu terug naar huis getrokken. Ze vinden dat ze in China een veiliger gevoel hebben. Hierdoor komen hun paarden nu ook volledig bij ons in training."


"Voorlopig komen mijn lesklanten niet trainen en wachten ze af hoe het verder zal lopen. Dit omdat er nog geen duidelijke planning is voor wedstrijden in de toekomst. Deze periode wordt best als rustperiode gebruikt. Er zullen nog wel drukke maanden aankomen eens dit allemaal voorbij is."

"Er zal vooral minder gefokt worden. Er zullen heel wat veilingen wegvallen waardoor veel fokkers met de veulens van dit jaar blijven zitten. En algemeen zullen de prijzen ook wel een stuk naar beneden gaan daardoor."