Marc Boes: "De revalidatie van mijn vrouw gaat iedere dag een beetje beter"

Varia
25 jun 2019
Door Horseman Kristof

Afgelopen zondag vierde Marc Boes zijn vrouw Iva Boes haar 41ste verjaardag! Op zich niet zo speciaal "41", maar het is wel zo dat Iva en Marc door een zware periode gaan na een ongeval begin vorig jaar.

Alles begon op dinsdag 20 maart 2018 .... toen kreeg Iva een trap van een paard rechts aan haar hoofd. De dokters hebben haar dan in een 8 uur durende operatie haar rechterschedel helft weggenomen! Zij heeft dan 11 weken op de intensive care gelegen en de eerste 7 weken hebben ze haar weinig kans gegeven voor het overleven. 

Na 11 weken ging het dan stap bij stap voorwaarts en ze heeft dan in 5 maanden weer leren eten, drinken en de eerste stappen gedaan!

Op 15 augustus 2018 hebben ze dan haar schedel terug gezet, maar door een bloeding in de hersens moest de schedel op 17 augustus er weer uit in een spoedoperatie. Zij heeft dan een zware hersenvliesontsteking gekregen en heeft dan 3 weken weer op de intensive care gelegen met 41 graden koorts. Al haar geleertes was weer weg.

Op 18 februari 2019 hebben ze haar een Titan schedel in gebouwd en sindsdien gaat het iedere dag een beetje beter. 
De stand op vandaag is dat ze weer haar 5 talen spreekt, drinken en eten ook weer gaat en we de eerste stappen proberen te doen. Het is nog een lange weg maar ik zou toch graag dank u zeggen aan alle mensen in België die mij al die tijd met medegevoel hun ondersteuning toe gesproken hebben.

aldus Marc Boes.