Maak kennis met de Siegerhengst Socrates van den Bosdam

Fokkerij
14 apr 2021
Door Horseman Kristof

Gisteren werd de 3-jarige BWP hengst Socrates van den Bosdam tijdens de derde fase van de BWP hengstenkeuring uitgeroepen tot "Siegerhengst". De redactie van Horseman gaat een dag later wat dieper in op deze kampioen en zijn pedigree.

De zoon van Eras Ste Hermelle, de 11-jarige sBs hengst die met Jerome Guery internationaal succesvol is, werd geboren bij Freddy De Vos en Stefaan De Smet. Op de keuring werd hij voorgesteld door De Vos en Stal Het Netehof van de familie De Winter.

Socrates zijn moeder Bethsabee van de Maltahoeve is een dochter van Darco. Zij zelf was op 1m60 niveau actief in de sport. Haar volle zus Habibi van de Maltahoeve (ex Sea Coast Hadise) is eveneens op het hoogste niveau actief. 

Het is niet de eerste keer dat een nakomeling van Bethsabee een kampioenentitel wint bij BWP. Tijdens het BWP veulenkampioenschap in 2019 leverde de merrie ook al een kampioen met Thiam van den Bosdam. Zij is een dochter van Pegase van 't Ruytershof.

Pegase van 't Ruytershof is dan weer de kampioen van de BWP hengstenkeuring in 2018. Net als toen was het ook nu weer Stal Netehof met Jeroen De Winter als ruiter die deel uitmaakte van dit kampioenenteam.