Louise Van Dijck wint het nationaal LRV eventingkampioenschap

Eventing
29 apr 2019
Door Horseman Kristof

LRV Maarkedal was gastheer voor de Nationale Finale van de AVEVE Eventing Cup voor pony’s. In het decor van de Vlaamse Ardennen werd er een mooie cross-country neergepoot. 

In reeks 5, de hoogste klasse, stond Louise Van Dijck met haar Gasmann "B" van het Juxschot (v. Benetton), aan de leiding in het AVEVE-criterium dat over de Nationale LRV-titel moest beslissen. De start voor de amazone van LRV Gierle was in Maarkedal alvast goed. De combinatie reed naar een tweede plaats in de dressuur. Ze moest enkel Julie Sutherland (LRV Broechem) met Kairo “E” vh Juxschot voor zich dulden. Julie bleef ook aan de leiding na de cross-country maar in het springonderdeel moest ze de leiding afstaan aan Louise. Het werd nog even spannend voor het dagklassement want de nummers twee Francies Vackier (LRV Ardooie) met Mageno kwamen na een foutloze cross en springproef heel dicht in de buurt. Stien Kenis (LRV Wuustwezel) reed na een knappe wedstrijd naar een derde plaats in het dagklassement voor afscheidnemend kampioen Jef Sutherland en Orchid’s Bart (v. Orchid’s Romario). Arne Descheemaeker van LRV Izegem reed Katinka van het Wilderhof (v. Calipso van de Vondelhoeve) naar de vijfde plaats. De overwinning in Maarkedal betekende voor Louise Van Dijck meteen ook winst in de criterium en een nationaal erelint. De tweede plaats was voor Francies Vackier. Het brons ging naar Jef Sutherland.

In reeks vier ging het dagklassement naar Nisse Van Gorp van LRV Gierle met Qintos van de Delthoeve (v. Principal Dream van de Delthoeve). Lennert Dhondt (LRV Kerksken) pakte met Orchid’s Alexander plaats twee. Zita Peeters (LRV Kontich) en Mozert van ’t Gebrookt (v. Vedet van de Vondelhoeve) reden naar brons. De nationale titel en de overwinning in de AVEVE Finale reeks 4 was voor Zita Peeters. Lennert Dhondt pakte plaats twee en Nisse Van Gorp reed naar plaats drie.

 

Bron: 
LRV