Leandro VG leverde vorig jaar het meeste BWP veulens in de ranking van "oudere hengsten"

Fokkerij
12 mei 2021
Door Horseman Kristof

Niet alleen bij de jonge hengsten, maar ook bij de oudere hengsten vanaf 10 jaar staat "Het Netehof Stallions" op de nummer één bij de BWP fokkers.

Pegase van 't Ruytershof leverde in 2020 het meeste veulens bij BWP, maar liefst 130 nakomelingen werden er van hem ingeschreven bij BWP. De cijfers van de jonge hengsten hebben we vorige week al doorgenomen. Vandaag nemen we de cijfers van de hengsten vanaf 10 jaar erbij.

Net als bij de jonge hengsten staat het dekstation van de familie De Winter ook in deze ranking op de eerste plaats. Het is hun 10-jarige schimmel hengst Leandro VG die helemaal bovenaan staat. Van Leandro VG werden er vorig jaar 79 veulens ingeschreven bij BWP. 

Daarmee blijft hij nipt voor op Tangelo van de Zuuthoeve. De hengst van T&L had vorig jaar 68 veulens die bij BWP werden ingeschreven. Euro Horse volgt met Emerald op een derde plek met 65 ingeschreven BWP veulens.

Stal de Muze kon dan weer rekenen op Kasanova de La Pomme (63) en Bamako de Muze (52). Met 50 BWP veulens volgt Eldorado van de Zeshoek op een zesde plaats.