Laurence Roos: "Doorgang EK 2021 is de beste beslissing die men kon nemen"

Dressuur
22 okt 2020
Door Horseman Kristof

De FEI maakte gisterenavond bekend dat er volgend jaar dan toch een Europees kampioenschap jumping en dressuur zal doorgaan.

Naar aanleiding hiervan verzamelde de communicatedienst van de KBRSF reacties binnen de dressuur afdeling.

Jeroen Van Lent, Chef d’équipe van de Belgische dressuurploeg, is enthousiast: “Voor dressuur ziet het verhaal van de Olympische Spelen er natuurlijk nog heel anders uit dan voor Jumping. Wij hebben slechts een combinatie die naar Tokio mag afreizen, en zijn dus erg opgetogen dat onze andere topcombinaties met dit EK ook een grote wedstrijd op hun kalender krijgen, een uitdaging en een motivatie om het goede werk verder te zetten en om naar uit te kijken in 2021.
In Hagen ben ik zelf slechts een keer geweest, met Laurence Roos toen ze nog U25 reed.  Ik herinner me vooral de mooie accommodatie, en sowieso is de afstand vanuit België ideaal”.

Van Laurence Roos, de enige Belgische die een dressuurticket voor Tokio kon bemachtigen, krijgen we een gelijkaardige reactie: “Zelf hoop ik natuurlijk nog steeds dat Tokio kan doorgaan. Mijn deelname aan de Europese kampioenschappen zal afhangen van verschillende factoren, maar vooral van mijn paard, Fil Rouge. Hij is een zeer sterk paard, maar het valt nog te bezien hoe hij zal reageren op de reis en de extreme temperaturen in Tokio. Maar voor de sport en voor mijn collega’s denk ik dat het de beste beslissing is die men kon nemen!

Bron: 
KBRSF