Lars De Roo wint het hoofdnummer in Moerbeke-Waas

Eventing
23 mrt 2023
Door Horseman Kristof

Afgelopen zaterdag hadden de ponyruiters/amazones een hele dag hun eventinghartje kunnen ophalen op de terreinen, bossen en akkers langs de express-weg tussen Antwerpen en Knokke-Heist. 

In reeks 5, de hoogste ponyreeks voor C- en C-pony’s, ging de zege naar Lars De Roo (LRV Merelbeke) met Hello Happy. Lise Matton (LRV Pepingen) en Jolly’s Prickle pakten plaats twee.

In reeks 4 was het goud voor Charlotte Godrie (LRV Zoersel) en Orchid’s Janet (v. Krimh OX). Alicia Vackier (LRV Ardooie) reed naar zilver met Büter’s Bioux. Kato Wijndaele (LRV Kerksken) pakte brons met Orchid’s Aiko.

In reeks 2 voor B-pony’s was de zege voor Winther Dierckx (LRV Moerzeke) en zijn Sumba van ’t Neerhof (v. Oxford van de Mespeler). Max Adriaensen (LRV Rijkevorsel) en Ten Ankers Freeanca pakten plaats twee, voor zijn clubgenote Axelle Branders met Plum van Blommerschot. 

In reeks 1, voorbehouden voor de allerkleinste pony’s was er goud voor Ina Geeraerts (LRV Izegem) met Quinn van de Waterhoeve (v. Laser van de Mereyt). Marie Wijndaele (LRV Kerksken) reed Tweety naar plaats twee, voor Sieben Ceuppens (LRV Koningshooikt) en Jesse Van Steen (LRV Bornem) die op een gedeelde derde plaats eindigden.

In reeks 3 voor C-pony’s ging de zege naar Niels Van Paemel (LRV Erpe Mere) met Evelien vh Paardeveld. In deze reeks voor D-pony’s was er goud voor: Mara De Clerq (LRV Wachtebeke), Lentel Vandekerckhove (LRV Ardooie), Anaïs Roelants (LRV Moerbeke-Waas), Caitin De Wolf (LRV Maarkedal) en Luna Claes (LRV Herenthout).

Bron: 
LRV