Laatste outdoorwedstrijd van het seizoen in Dilbeek op 11, 12 en 13 september

Promo
04 sep 2020
Door Horseman Kristof

Na acht regionale jumpingwedstrijden de voorbije weken vormt Stoeterij Mivaro in Dilbeek van 11 tot 13 september nog één keer het decor voor een jumpingwedstrijd.

Van 11 tot 13 september krijgen we het "Closing weekend" van de regionale jumpingwedstrijden van het outdoorseizoen bij Stoeterij Mivaro. Tijdens de tweede editie van "Jumping Jan en Alleman" zijn er proeven voor "Jan en Alleman", avondproeven onder de geweldige kunstverlichting van Stoeterij Mivaro en elke dag show met bijhorende optredens.

Vrijdag = de snelste ruiters uit Vlaanderen

Op vrijdag start de dag met een 70 cm rubriek en staat de hoogste proef op een hoogte van 1m10. Vanaf 17 uur volgt de eerste manche van het HGVBB senioren kampioenschap. Om 20 uur is er de STX Speed Challenge powered by Aston Martin over een hoogte van 1m10. Het uitzonderlijke reglement van 2 strafseconden ipv 4 strafseconden bij een springfout zal voor extra spanning zorgen.

Zaterdag = Grand Prix en Veteranen 

Zaterdag beginnen de ruiters vanaf 85 cm te springen en bouwen ze op richting de 1m15 proef in de late namiddag. Aansluitend is er de tweede manche van het senioren kampioenschap. Er is ook een afzonderlijke Grote Prijs. In deze Grand Prix powered by B&A Technics gaat de winnaar aan de haal met een prachtig houten paardenhoofd van Am-Art. Om 20 uur strijden de Veteranen net als vorig jaar om de titel van kampioen. Het Veteranen kampioenschap powered by CVH Equestrian staat gebouwd op een hoogte van 1m05 en zal over twee omlopen verlopen. Vorig jaar won Franky Van Riet dit kampioenschap voor Paul De Stoop en Dirk De Vis. 

Zondag = Danny Van Es voor de derde keer op rij?

Tijdens de slotdag wordt er opnieuw gestart met proeven vanaf 85 cm. In de late namiddag volgt de ontknoping van het HGVBB Senioren kampioenschap powered by A&J Sporthorses. Danny Van Es kan voor het derde jaar op rij kampioen worden. 

Inschrijven kan via ...

Voor de officiële proeven kan je inschrijven via Equibel. Inschrijven voor de avondproeven op vrijdag (Speed Challenge) en zaterdag (Veteranen) kan via de organisatie (kristof.depauw@outlook.com). Voor de winnaars van beide showproeven is er een Aston Martin arrangement met o.a. een Aston Martin testrit, bezoek aan de showroom van Aston Martin Antwerp, ...

Show

Naast het sportieve staat er ook veel show op het programma. Tijdens de avondproeven is er een DJ aanwezig die de juiste "beats" zal draaien om de ruiters aan te moedigen. Op zaterdagavond komt het team van "Kelly's Dancers" een dans- en vuurshow optreden geven. Zondag brengt zanger Christof Chapsis een bezoekje aan Stoeterij Mivaro.