Koen Verdegem houdt Philippe Vanderhasselt van GP-winst

Jumping
30 jun 2020
Door Horseman Kristof

Christophe Vanderhasselt en zijn team organiseerden het voorbije weekend de derde HGVBB wedstrijd van het seizoen in Ternat.

De wedstrijd was drie dagen lang volzet en tussendoor bracht ook Sporza nog eens een bezoekje aan Sportstal Vanderhasselt omtrent de heropstart van de sport.

Op zondagnamiddag wisten twaalf combinaties zich te plaatsen voor de barrage. Daarin was de familie Vanderhasselt sterk vertegenwoordigd met Philippe en Yves (2 x). Na Yves twee jaar geleden was Philippe dicht bij een nieuwe GP-overwinning. Maar met Fenne moest hij uiteindelijk nipt de overwinning laten aan Koen Verdegem en Harry van Egenhoven. Danny Van Es en Hamilton, de voorbije twee weken goed voor GP-winst, eindigden op de derde plaats. De top vijf werd vervolledigd met Yves Vanderhasselt (Kigali van het Lambroeck) en Eloise Lutgen (Itivia van 't Woutland).

Op vrijdag won Danny Van Es twee proeven op rij met Go For It Ninohorse (1 meter) en Zico V (1m10). Zijn partner Ellen De Swert zegevierde in de 1m20 reeks met Cantchelaro. Plaatsen twee en drie waren voor Van Es (Hamilton) en Anouk De Proft (Eleonore Blue).

Een dag later was Jelle Limbourg de beste in deze reeks met Jumina van de Vijversele. De top drie werd vervolledigd met Laurent Nuyens (Just Daddy P) en Ellen De Swert (Cantchelaro). Van Es en Zico V wonnen opnieuw de 1m10 reeks terwijl Charlotte Degeest dit keer de 1 meter rubriek won met Chica van het Langveld Z.

De afsluitende kleine GP (1m15) werd op zondag omstreeks 20u30 gewonnen door Van Es en Zico V. Tot slot schreef Sven Vander Meersche met Luz de la Luna de 1m05 reeks op zijn naam.

Klik hier voor de uitslagen.