KBRSF is solidair met haar enduranceteam in Tryon

Overige sport
17 sep 2018
Door Horseman Kristof

Net als de federaties van de 39 andere landen die deelnamen aan de Wereldkampioenschappen Endurance op 12 september in het kader van de Tryon World Equestrian Games, blijft KBRSF verbaasd over de vele opeenvolgende organisatorische disfuncties die werden waargenomen zodra de delegaties in North Carolina aankwamen en die leidden tot de annulering van de competitie in volle wedstrijd.
KBRSF is zich bewust van de enorme sportieve, psychologische en financiële schade die alle deelnemers aan dit evenement, dat de bekroning zou zijn van vele jaren werk, momenteel ondervinden, en wil haar diepste medeleven met hen betuigen. Ze roept FEI ook op om op een openhartige en transparante manier onderzoek te doen naar de verantwoordelijken voor dit vreselijke fiasco.
Tot slot wil KBRSF het hele Belgische enduranceteam feliciteren met hun voorbeeldige gedrag tijdens deze trieste gebeurtenissen. Zij wenst chef d’équipe Pierre Arnould, teamdierenarts Benoit Sizaire en de vier ruiters – Peter Bastijns, Karin Boulanger, Céline Just en Louna Schuiten – toe om zo snel en zo goed mogelijk terug te komen. Wij zijn België!

Bron: 
KBRSF