Kannan-zoon Macho Man verkocht voor 72.000 euro naar Groupe France Elevage

Fokkerij
31 jan 2020
Door Horseman Kristof

Groupe France Elevage bracht enkele dagen voor de hengstenkeuring het trieste nieuws van het overlijden van de legendarische hengst Kannan naar buiten. In de KWPN Select Sale wisten zij, samen met StuDutch, een sprankje toekomsthoop vast te leggen middels de aangewezen Macho Man (Kannan x Numero Uno). Voor 72.000 euro wisselde deze zeer aansprekende Kannan-zoon van eigenaar. Opvallend waren de vele nieuwe bieders uit het buitenland.

Twintig hengsten gingen onder de hamer van Frederik de Backer: “Persoonlijk ben ik echt tevreden! De veiling had een fijn tempo en veel verschillende bieders. Vorig jaar hebben we rond de tafel gezeten met het KSS-bestuur omdat we voelden dat we beter kunnen. We hebben de knelpunten in kaart gebracht en deze aangepakt. Ik vind dat de opzet van vandaag echt geslaagd was, het aantal paarden klopte en deze gingen voor mooie prijzen van de hand. We hebben naar de fokker het juiste signaal afgegeven, via de KWPN Select Sale kan de fokker zijn hengst goed verkopen.”

Op het laatste moment werd er nog een wildcard uitgedeeld. Wim Versteeg, sinds dit jaar betrokken bij de KSS: “We kregen de kans van VDL om een premiehengst via een wildcard aan de collectie toe te voegen, de Cornet Obolensky-zoon Mr Cornet VG. Deze kans moet je grijpen. Het is een heel modern springpaard met een topafstamming, jammer genoeg was de geboden 95.000 euro niet genoeg om hem te verkopen. VDL Stud heeft hoge verwachtingen van deze hengst en neemt de verdere ontwikkeling van deze hengst op zich.”

De klapper was de aangewezen Macho Man. Sjaak van der Lei, van StuDutch, vertelt: “Macho Man sprong ongelooflijk goed, liet echt een sterke verrichting zien. Daarnaast komt hij uit een super stam, die naast de bekende hengst Renville nog veel meer goede sportpaarden bracht. We gaan kijken hoe het onder het zadel ontwikkelt en dan hopen wij hem goedgekeurd te krijgen bij het KWPN.

De aangewezen Hardwell-zoon Mister Sonderbygaard is voor 36.000 euro verkocht naar Schotland. Ook de zeer interessant gefokte Risque-Tout 55 (v.Diamant de Semilly) is in handen gekomen van een buitenlander. Voor 30.000 euro wist een Canadese koper, met Nederlandse roots, beslag te leggen op deze hengst die voorlopig in Nederland blijft. De vierde en laatste aangewezen hengst gaat ook een toekomst in het buitenland tegemoet. Merlijn H (v.Up to Date) bracht 26.000 euro op en gaat naar Hongarije. Deze zelfde koper heeft ook geïnvesteerd in Matcho-R-des-Fontaines (v.Jumpy des Fontaines) en legde voor hem 12.000 euro neer. Voor 26.000 euro vertrekt Comme il Faut-zoon Mister Jones naar Engeland, de Lord Sandro-zoon Maccan DDH gaat nog iets verder van huis, namelijk naar de Verenigde Staten en bracht 19.000 euro op. Ook naar het buitenland verkocht zijn: Meilleur Tarpania (v.Comme il Faut) naar Spanje voor 15.000 euro en Maestro (v.Haynes GH) naar Polen voor eveneens 15.000 euro.

Bron: 
KWPN