Jumping Novares van 29 juni tot 1 juli bij Sportstal Vanderhasselt

Promo
14 jun 2018
Door Horseman Kristof

Net na de examens en voor aanvang van de grote zomervakantie gaat er bij Sportstal Vanderhasselt in Ternat een gloednieuwe regionale jumping van start onder de naam ‘Jumping Novares’.

Het Novaresteam is een groep vrienden die gemeenschappelijke hobby’s delen. Iedereen heeft een passie voor sport w.o. paardensport, nl jumping. Wat deze groep ook heeft, is het hart op de juiste plaats.
Zo kwamen ze bij het idee om een VZW op te richten en jaarlijks wedstrijden/events te organiseren en er tegelijk een goed doel aan te koppelen. Dit jaar zal er met de opbrengst een donatie gebeuren aan vzw Zonnelied. Zonnelied vzw is een dienstverleningscentrum voor personen met een beperking. “We richten ons tot meerderjarigen vanaf 21 jaar, uitzonderlijk tot jongvolwassenen vanaf 16 jaar. Zonnelied gaat voor een geëigende plaats in de samenleving voor personen met een beperking. Om dit proces te ondersteunen, zorgt Zonnelied zoveel als mogelijk en wenselijk voor decentralisatie, differentiatie en integratie van haar dienstverlening Zonnelied is werkzaam op 7 locaties: Roosdaal, Lennik, Gooik, Tollembeek, Merchtem, Opwijk en Sint-Jans-Molenbeek”

De mensen achter Novares zijn Oinos Wijnhuis, Immo team, hondensalon Ma Belle en Wim Van Hoeymissen Technics. 

Proeven voor iedereen met mooie prijzen

De wedstrijd gaat door van vrijdag 29 juni tot en met zondag 1 juli. Op vrijdag staat alles in het teken van jonge paarden en jonge ruiters met ponyproeven van 60 cm tot en met 90 cm in de namiddag en in de voormiddag de tweede manche van het HGVBB criterium jonge paarden. De eerste dag wordt afgesloten met de Grote Prijs Novares (Masterproef voor pony's). De winnaar gaat naar huis met een zadelkast, geschonken door Immo Team.
Op zaterdag start de dag met reeksen van 80 cm tot en met 1m20. Zaterdagavond is er ook de "Crazy Donkey Drive sponsored by Hopus" showproef. De teams bestaan uit twee personen, de ene springt met zijn paard/pony een parcours en nadien mogen de twee deelnemers proberen om zo snel mogelijk een Crazy Donkey over de eindstreep te krijgen. Het winnende team krijgt zijn gewicht gehalveerd in bier dankzij Brouwerij Lefebre van Hopus.
Hiervoor kan men zich inschrijven via jumpingclubnovares@gmail.com.

Zondag kan er niet alleen naar het WK voetbal gekeken worden er zijn dan ook proeven van 85 cm tot de 1m25 hoge GP. Tot slot is er in de 1 meter reeks ook nog een challenge met als hoofdprijs een airco die door Wim Van Hoeymissen Technics wordt geschonken.

Inschrijven kan via Equibel. Meer informatie is terug te vinden op de Facebookpagina van Jumping Novares.