Jos Verlooy: “ ’s Hertogenbosch is altijd speciaal”

Blog
22 apr 2021
Door Horseman Kristof

Na een onverwachte pauze van zowat anderhalve maand door het rhinovirus gaan onze topruiters er vanaf morgen weer vol tegenaan met meteen een concours van formaat: The Dutch Masters in de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch. Dat is naast Aken, Spruce Meadows en Geneve één van de vier Rolex Grand Slam wedstrijden. Jos Verlooy staat te popelen om er weer aan te beginnen.

Vorig weekend werd er gesprongen in Bonheiden en Lier. Die twee-sterrenwedstrijden kwamen goed van pas als ‘opwarming’ voor het grote werk. Jos Verlooy koos voor ’t Azelhof om weer in het ritme te komen. “Dat deed echt wel deugd”, legt Jos uit. “In zo’n periode zonder competitie train je je paarden wel, maar al snel hunker je naar de spanning van een wedstrijd. Alles is naar wens verlopen. Ik ben klaar voor ’s Hertogenbosch.”

In The Dutch Masters komt Verlooy met Jacobien, Fabregas en Varoune in actie. “Ik leg mezelf geen druk op, maar zo een Grand Slam wedstrijd vergt natuurlijk wel dat ietsje meer. Ik neem het daar toch weer op tegen de wereldtop. De Grote Prijs zondagmiddag is de belangrijkste uitdaging. Een sterke prestatie zou welkom zijn en goed voor het vertrouwen. ’s Hertogenbosch is bovendien dicht bij de deur. Dat is toch altijd iets speciaals.”

Olympische Spelen

Nog ruim drie maanden zijn we verwijderd van de Olympische Spelen maar daar ligt Jos nog niet te veel van wakker. “Igor is mijn paard voor de Spelen. Die zet ik normaal gezien over een drietal weken voor het eerst in, zodat hij voldoende de tijd krijgt om naar de piek van de Olympische Spelen toe te groeien. Ook twee jaar geleden heb ik dat zo gedaan voor het EK in Rotterdam en dat is toen perfect uitgedraaid.”

Container Cup

Jos Verlooy is ook trots op zijn deelname aan de populaire Container Cup. “Ik ben de eerste ruiter die daar heeft mogen aan deelnemen. Dat vond ik toch wel een hele eer. De opname dateert al van begin februari, maar sinds de namen van alle deelnemers bekend gemaakt zijn, word ik er constant over aangesproken. Ik denk dat die aflevering door extra veel paardensportliefhebbers zal worden bekeken. Hoe ik het ervan af heb gebracht? Dat kan en mag ik nu nog niet vertellen uiteraard. Gewoon kijken op maandag 3 mei op Play 4.”

Bron: 
Persbericht