Jos Verlooy pakt een individuele EK medaille

Jumping
25 aug 2019
Door Horseman Kristof

Elf combinaties kwamen zonet terug voor de laatste en beslissende ronde op het Europees kampioenschap in Rotterdam! Daarbij zaten nog steeds twee landgenoten met Jos Verlooy en Gregory Wathelet!

Gregory Wathelet bleef daarin foutloos met zijn voor BWP goedgekeurde hengst MJT Nevados S (v. Calvaro Z). De vice-Europees kampioen van Aken eindigde zo op een negende plaats. 
Euro Horse ruiter Jos Verlooy en zijn BWP ruin Igor (v. Emerald) maakten ook geen springfout, zij kregen enkel één strafpunt voor tijd aangerekend.

De nummer twee in het klassement Martin Fuchs noteerde net als Verlooy ook één strafpunt voor tijd. De druk kwam zo bij Ben Maher en Explosion W (v. Chacco Blue). Het duo mocht als laatste starter geen springfout maken. Zij leken op weg naar EK-goud, maar op de voorlaatste hindernis ging er dan toch een balk tegen de vlakte waardoor Fuchs de nieuwe Europese kampioen is. Maher moet vrede nemen met zilver terwijl het brons voor Verlooy is. 

Derde (individuele) medaille op een EK voor België

Na Ludo Philippaerts en Gregory Wathelet is Jos Verlooy de derde Belg die een individuele medaille weet te winnen op een Europees kampioenschap.

Eindelijk eens goud voor Fuchs en Clooney

Martin Fuchs werd vorig jaar in Tryon vice-Wereldkampioen met Clooney. Eerder dit jaar behaalde het duo ook al zilver in de Wereldbeker finale van Goteborg. Vandaag was er dan eindelijk de verdiende gouden medaille. 

Wereldkampioene net naast het podium

De Duitse amazone Simone Blum eindigde met haar DSP Alice (v. Askari) net naast het podium op een vierde plaats. Voor haar landgenoot Marcus Ehning was er met de Westfaalse hengst Comme Il Faut (v. Cornet Obolensky) een vijfde plaats.

Klik hier voor de uitslag.