Jos Verlooy met Montreal Diamonds naar Global Champions League

Jumping
08 jan 2018
Door Maxine Van Molecot

Gisteren maakten we het eerste team van de Global Champions League bekend, namelijk de Prague Lions, nu is ook een tweede team volledig bekend. De familie Coulter en de familie Goldstein zijn dit jaar eigenaars van de Montreal Diamonds.

De Montreal Diamonds zullen bestaan uit maar liefst drie leden van het winnende team van de GCL in 2017, de Hamburg Diamonds en daarnaast zien we twee andere talenten terug. Zo zal onze landgenoot Jos Verlooy net als vorig jaar weer kunnen meestrijden in deze teamcompetitie. Hij is meteen ook de U25-ruiter van het team.

Daarnaast zien we nog een Euro Horse-ruiter in het team. De nummer twee van de wereld, Harrie Smolders vervoegt eveneens de Montreal Diamonds. Dit brengt ons meteen ook bij het derde teamlid dat vorig jaar mee de GCL trofee behaalde, Eric Lamaze. Hij is het tweede teamlid dat in de top tien van de Longines Ranking staat met een negende plaats.

Danielle Goldstein is de enige amazone in het team. De Israëlische nam vorig jaar ook al deel aan de teamcompetitie met de Monaco Aces en is momenteel nummer 187 van de wereld. Het laatste teamlid zal zijn debuut maken binnen de Global Champions League. Dit is de Ierse ruiter Mark Mcauley. Hij staat op een 83ste plaats in de Longines Ranking.