Jos Verlooy blijft zicht hebben op een individuele EK medaille

Jumping
25 aug 2019
Door Horseman Kristof

Op het Europees kampioenschap in Rotterdam is zonet de eerste ronde van de finale afgewerkt!

Na de afmeldingen van Pieter Devos en Jerome Guery hadden we nog twee Belgische ruiters aan de start tijdens de individuele finale.

Gregory Wathelet, die voor aanvang van de finale op een vierde plaats stond, kreeg met MJT Nevados S (v. Calvados Z) twee springfouten aangerekend. De vice-Europees kampioen van Aken zakt zo naar een voorlopige tiende plaats.
Jos Verlooy en de BWP'er Igor (v. Emerald) begonnen als nummer twee in het klassement aan hun finale. Het duo was tijdens dit EK op nog geen enkele fout te betrappen. Met het fokproduct van Maarten Van Waes kreeg Verlooy één springfout in de driesprong. Zij staan zo voorlopig op de derde plaats.

Ben Maher kon als laatste starter perfect met de nodige druk omgaan en blijft zo met Explosion W (v. Chacco Blue) op kop van het klassement. Vice-Wereldkampioen Martin Fuchs is de nieuwe nummer twee met Clooney 51 (v. Cornet Obolensky). Hij wisselt met Verlooy van plaats.

Wereldkampioene Simone Blum springt met een foutloze rit naar de vierde plaats. Voor aanvang van de finale stond zij met DSP Alice (v. Askari) op een achtste plaats. Henrik von Eckermann stijgt met Toveks Mary Lou (v. Montendro) van de negende naar de vijfde plaats.

Om 15u30 gaat de beslissende ronde van start.

Klik hier voor de tussenstand na de eerste finale ronde.