Jos Verlooy: "Alaphilippe gaat Tour winnen"

Varia
24 jul 2019
Door Horseman Kristof

Voor Jos Verlooy gaat Julian Alaphilippe zondag in Parijs het podium op als Tourwinnaar 2019. “Hij lijkt op dit moment misschien wel aan het verzwakken maar ik verwacht dat hij zoveel adrenaline uit de gele trui gaat pompen dat niemand nog in staat gaat zijn om hem van de kop van het klassement te verdringen”, roeit Jos Verlooy in tegen de stroom van alle specialisten uit het wielergild.

“In mijn ogen is het zo dat het dragen van de gele trui zodanig veel motivatie oplevert, dat je ver boven je normalen prestatiegrenzen kan uitstijgen. En die gele trui is tegelijkertijd voor een gans team een katalysator om in eendracht er alles aan te doen om dat opperste symbool van de Tour in eigen rangen te behouden”.

Maar in dezer dagen – meer bepaald op vrijdag vanaf 15u15 Belgische tijd – staat er in het Engelse Hickstead een kwasi even belangrijke opdracht te wachten voor Jos Verlooy. Hij moet er zich tijdens de Longines FEI Nations met het 11-jarig Belgisch Warmbloed Paard (BWP) Igor in de Belgische ploeg rijden, die volgende maand (21-25 augustus) op het Europees kampioenschap in Rotterdam de kwalificatie moet afdwingen voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. “In heb vorige week in het Zwitserse Ascona niet alleen de Grote Prijs gewonnen maar ook nog eens een andere hoofdproef”, begint Jos Verlooy zijn vooruitblik. “Dat was weliswaar met Caracas maar het maakt wel dat ik in Hickstead met heel veel zelfvertrouwen aan de start zal verschijnen. Je zit immers in de winningmood en dan lijkt alles als vanzelf te gaan. Bovendien heeft Igor voor twee weken in Knokke getoond dat ook hij in topvorm zit”.

Uiteraard wil Jos maar al te graag geselecteerd worden voor het EK in Rotterdam maar voormalig BOIC Directeur Topsport, Eddy Desmedt, gaf begin deze week nog deze belangrijk doordenkertje mee. “De Belgische ploeg die mogelijk in Rotterdam de kwalificatie voor Tokio afdwingt, dwingt die niet alleen voor zichzelf af maar ook voor alle combinaties die op de huidige longlist staan. In jumping is het immers zo dat niet alleen de mens de kwalificatienorm haalt maar dat samen met een paard doet. Maar in een jaar kan er veel gebeuren met een paard: ziek of gekwetst geraken of niet in topvorm zijn. Dus combinaties die nu voor Rotterdam uit de boot vallen, hoeven niet ontgoocheld te zijn maar mogen zich even goed al op Tokio beginnen te focussen op het moment dat het ticket voor Tokio binnen is”.

Bron: 
Persbericht Euro Horse Communications