Jolien Demeyer is de nieuwe kampioene van LRV West-Vlaanderen

Jumping
22 sep 2021
Door Horseman Kristof

De leden en vrijwilligers van de club in Passendale hebben er een zware tweedaagse opzitten, want na de pony’s op zaterdag kwamen de paarden op zondag om de medailles te verdelen.

De zon, het talrijk opgekomen publiek en de spannende wedstrijden zorgden voor heel wat sfeer en beleving op deze laatste wedstrijd van het zomerseizoen 2021. Amazones aan de top want zowel in dressuur als in het springen mocht het lint rond de schouders van een amazone gedrapeerd worden.

Individuele dressuur

In de hoogste dressuurklasse ZZ mocht Liesl Van Coppenolle met Fun van de Heernis uit Westkapelle de kers op de taart zetten met een overwinning en een mooie demonstratie op het feestterrein. Ze bleef zo voor clubgenoten Diederik Desoete en Kurt Van Doorne. Ook in de klasse Z2 was Westkapelle aan het feest met Siska Vandecasteele die met Corlandro van de Stuyver haar inzet beloond zag met de provinciale titel. In de klasse Z1 tenslotte ging de overwinning naar Celien Claeys met Ginger uit Oedelem-Beernem. Zij bleef voor Anouk Dupon met Luigi uit Ardooie en Marc Van Den Abeele met Don Amour uit Moerkerke.

In de klasse M2 won Sara Wittewrongel afgetekend met haar Donna Eluxe voor Pittem. In M1 won met Amalia Hantson met haar Carambo voor Stalhille misschien wel de jongste deelneemster van de dag. In L2 kwamen 2 dagwinnaars naar voor: Defour Shiandra met Kalinka van Eyensluit uit Bredene en opnieuw Liesl Van Coppenolle ditmaal met Radetsky van de Kempenhoeve. In de klasse L1 tenslotte wonnen Jeremien Vande Vyvere met Nic Nac van ’t Jonkersleen voor Tielt en Stijn Vannieuwenhuyse met Qpido d’Edouard Joly uit Anzegem.

Groepsdressuur

In de groepsdressuur is de klasse midden de kampioenschapsklasse voor zowel de 4-tallen als de 8-tallen. De ideale gelegenheid om met een groot deel van de club een feestje te vieren op de overwinning. Bij de 8-tallen mocht het jonge team van Oedelem-Beernem dit feestje inzetten op hun mooie overwinning. Bij de 4-tallen ging die eer naar het team van Veldegem-Ruddervoorde. Beide clubs waren deze zomer al organisator van geslaagde tornooien en konden dit groepsgevoel dus verzilveren op het provinciaal kampioenschap!

In de klasse L ging de overwinning naar Torhout bij de 8-tallen en naar Oostkamp bij de 4-tallen.

Springen

Het mooie maar technische parcours zorgde telkens voor een spannende basisomloop en een select groepje die de barrage mocht aanvatten. In de klasse L was de groep barragekandidaten het grootst, met 24 kandidaten waarvan 6 het dubbel foutloos konden afronden. De snelste van het pak was Dries Haeghebaert met C Pompidoe Z voor Middelkerke. Hij bleef zo voor Camiel Capoen met Origie van ’t Couthof uit Lo-Reninge en Hélène Mestdagh met Newman voor Middelkerke.

In de klasse midden hield het langere basisparcours de spanning erin, want heel wat barragekandidaten kregen toch net die ene fout teveel waardoor ze hun kansen op de overwinning weg zagen vallen. Toch mochten 8 kandidaten de strijd met de tijd aangaan en hierbij proberen foutloos te blijven. Dit lukte het best voor Ruben Lannoo met Javeline uit Pittem die hierbij nipt voor bleef op Bram Heindryckx met Haya de Brinco uit Torhout en Kelly Dhondt met Mylady van den Doorn uit Oedelem-Beernem.

In de klasse zwaar tenslotte mochten 2 amazones uitmaken wie de overwinning mocht opeisen. Steven Decock met Kairo van het Speienhof uit Torhout mocht alvast op de 3de plaats staan, met de snelste omloop met 4 strafpunten. In de barrage begon Ann-Florence Noppe met een scherpe en foutloze rit met Milona van het Speienhof voor Ardooie en legde zo alle druk bij Jolien Demeyer met Grande-J uit Wingene. Die weerstond echter alle druk, zette de tijd nog scherper en bleef foutloos waarna ze onder luid gejuich haar provinciale titel in ontvangst mocht nemen.

Bron: 
LRV