Jérôme Guery zegeviert in CSI2* Grote Prijs Opglabbeek

Jumping
12 jan 2020
Door Maxine Van Molecot

Het hoogtepunt van de eerste internationale wedstrijd van 2020 in het Sentower Park in Opglabbeek was natuurlijk de CSI2* Grote Prijs die deze namiddag op het programma stond. 63 combinaties verschenen aan de start in deze proef over een hoogte van 1.45m. 

Jérôme Guery hield de Belgische eer hoog met de twaalfjarige ruin Diego (v. Verdi). In een barrage met vijftien combinaties waren zij de snelsten in een tijd van 38.98 seconden. Ze bleven zo bijna een seconde voor op de in België wonende Ier Ivan Dalton en de vosse merrie Ajaccienne (v. Calvaro). Voor dit duo was er een nulrit in 39.74 seconden. Gregory Wathelet maakte de top drie compleet met de Zangersheide ruin Spike Vd Withoeve (v. Sting Vd Withoeve). Zij kwamen namelijk na 41.04 seconden aan zonder fouten te maken. 

Verder in de top vijf zagen we Katrin Eckermann met Caleya (v. Calido I) en Gudrun Patteet met Sea Coast Pebbles Z (v. Picasso), die onlangs nog zijn comeback maakte. Zij finishten na respectievelijk 41.87 seconden en 42.15 seconden.

Nog heel wat Belgen wisten verder in de top tien te eindigen. Zo werd Ugo Berittella (Utah van de Rock) zesde, was er een achtste plaats voor Pieter Clemens (Horizon de Regor), een negende plaats voor Nico Baerts (D) en Bart Clarys (Joie de Toulon) maakte de top tien compleet.

Klik hier voor de volledige resultaten.