Jérome Guéry wint de Henders & Hazel Nationale Jumping Ruiters Ranking 2021

Jumping
13 jan 2022
Door Horseman Kristof

Hiermee is hij de derde jumpingruiter, na Pieter Devos in 2019 en Jos Verlooy in 2020,  die de cheque ter waarde van 4.000 euro van Henders & Hazel mee naar huis mag nemen.

Jérôme haalde het met 4596 punten ruim van Niels Bruynseels, die in extremis Jos Verlooy nog van de tweede plek kon stoten met 3915 punten. Jérôme zal zijn cheque in ontvangst mogen nemen tijdens de derde editie van het Equigala, dat plaatsvindt op 8 maart in Brussel.

In een eerste reactie laat de winnaar, Jérôme Guéry, die momenteel onder de Spaanse zon deelneemt aan de wedstrijd in Oliva, weten dat hij heel opgetogen is met deze titel, ook al omdat de strijd tot de laatste maand niet gestreden was en het spannend bleef tot vandaag.  De cheque van het kwaliteitsvol en modieus meubelmerk Henders & Hazel, die eraan vastzit, is een mooie beloning. Maar de titel op zich is zeker ook een beloning voor, en een bewijs van de goede vorm en regelmaat van 2021. En dat is ook meteen het goede voornemen van Jérôme, deze vorm doorzetten in 2022! Een uitgebreider interview met de eindwinnaar hebt u nog van ons tegoed volgende week.

De top 10 wordt aangevuld door Grégory Wathelet (3.860),  Pieter Devos (3.838), Nicola Philippaerts (3.445), Olivier Philippaerts (3.055), Gilles Thomas (2.615), Wilm Vermeir (2.595) en Pieter Clemens (2.512). We vermelden ook graag Ludo Philippaerts, die een jaar na zijn comeback reeds beslag kan leggen op de 25e plaats!

Eerste ruiter jonger dan 25 jaar in deze ranking is dus Gilles Thomas op een prachtige 8e plaats. Ook in de FEI Longines U25 Jumping ranking kon Gilles een plek bemachtigen in de top 10. Hij is daarmee de beste Belg.  Maar ook Bart Jay Jr Vandecasteele maakte zowel in de H&H ranking van dit jaar als in de FEI ranking reuzensprongen vooruit. Hij sluipt als eerste junior de top 30 van de nationale ranking binnen, en in de internationale U25-ranking is hij met een plaats binnen de Top 50 zowaar de beste junior.

Voor de Henders & Hazel Ranking kunnen punten verdiend worden op nationale en internationale wedstrijden, tijdens competities vanaf 1m40. Voor een gedetailleerde puntenverdeling kan u het nationaal Jumpingreglement (art 3.7) op onze website nalezen.