Jerome Guery en Quito de Mariposa winnen de finale voor 7-jarigen

Jumping
25 jan 2023
Door Horseman Kristof

Jerome Guery en de BWP'er Quito de Mariposa hebben in Oliva de Youngster Tour finale gewonnen. Op het podium kregen zij het gezelschap van Christophe Leutenez en Gudrun Patteet.

Jerome Guery werd op zondag 14 augustus vice-Wereldkampioen in Herning. Een dag later op maandag 15 augustus werd Quito de Mariposa kampioen van België bij de 6-jarigen in Gesves met Virginie Thonon. 

Intussen heeft Guery, die samen met zijn goede vriend Alexander Oancea en fokker Koen De Brabander mede-eigenaar is, de teugels overgenomen van de voor Zangersheide goedgekeurde Quito de Mariposa (v. Comme il Faut). 

Op de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva zegevierde Jerome Guery met Quito de Mariposa tijdens de finale voor 7-jarigen. De tweede plek ging naar Christophe Leutenez en Kalief Greenfield Z (v. Kannan). Leutenez won eerder op de dag al de finale voor 6-jarigen. Op het podium kregen zij het gezelschap van Gudrun Patteet en Sea Coast Queen B van 't Paradijs (v. Elvis Ter Putte).

Guery werd ook nog vijfde met Chaccolina 9 (v. Chacco Blue). Patteet en Qosito van de Koekoek (v. Mosito van het Hellehof) klasseerden zich op een zevende plaats. Voor Olivier Philippaerts was er nog een tiende plaats met Que Sera Jw van de Moerhoeve (v. By Cera d'Ick).

Klik hier voor de uitslag.