Jerome Guery en Quel Homme de Hus schitteren in de Grote Prijs van Aken

Jumping
21 jul 2019
Door Horseman Kristof

BWP op één en Zangersheide op twee in de Rolex Grand Prix van CHIO Aken dankzij Gazelle ter Elzen en Tobago Z!

Na de twee omlopen wisten zeven combinaties zich te plaatsen voor de barrage. Daarin trok Kent Farrington aan het langste eind. Met de 13-jarige BWP merrie Gazelle ter Elzen (v. Kashmir van Schuttershof) won hij in een tijd van 43:98 seconden.

Stephex Stables ruiter Daniel Deusser sprong naar de tweede plaats met de Zangersheide hengst Tobago Z (v. Tangelo van de Zuuthoeve) en dat in een tijd van 44:35 seconden. Op het podium kregen zij het gezelschap van Ben Maher en Explosion W (v. Chacco Blue). Het duo was met hun tijd van 43:94 seconden sneller dan Farrington, maar ze gingen door de finish met vier strafpunten.

Wereldkampioene Simone Blum reed DSP Alice (v. Askari) naar de vierde plaats. De vijfde plek was voor Darragh Kenny en Babalou 41 (v. Balou du Rouet).

Jerome Guery en de Holsteiner hengst Quel Homme de Hus (v. Quidam de Revel) hebben hun EK-ambities nog eens in de kijker gezet met een zesde plaats. McLain Ward en de sBs merrie HH Azur (v. Thunder van de Zuuthoeve) klasseerden zich op de zevende plaats.

Klik hier voor de uitslag.