Jeroen Dubbeldam wint op testconcours in Vragender

Jumping
25 mei 2020
Door Horseman Kristof

Op Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender is bewezen dat paardensport(oefen)wedstrijden onder de geldende regels van de Covid-19-bestrijding gehouden kunnen worden.

Afgelopen zaterdag werd voor het eerst sinds de lock down een oefenwedstrijd georganiseerd voor een kleine groep ruiters op persoonlijke uitnodiging, zonder publiek. Drieëntwintig professionals brachten bijna honderd paarden mee en sprongen van 11.00 uur tot 17.30 uur in de klassen B t/m 1.40m. De foutloze combinaties mochten van start in de ingebouwde barrage.

Als er, volgens de organiserende club, een 'grote winnaar' van de dag genoemd mocht worden, dan is dat Olympisch-, wereld- en Europees kampioen Jeroen Dubbeldam, die als enige van de drie foutloze 1.40m-combinaties een barrage reed. Nadat hij deze ook foutloos afsloot met Forever SFN reed hij een heuse ereronde met de vuist omhoog, onder toeziend oog van collega ruiters en organisatie.

Deze oefenwedstrijd was in minder dan een week op poten gezet door springamazone Micky Morssinkhof, Melvin Greveling en het PSC Team. De wedstrijd werd met open armen ontvangen door de ruiters, die al een paar maanden thuis aan moesten trainen. Gastvrouw mevrouw Nory Morssinkhof had de locatie volgens de laatste regels ingericht, inclusief bewegwijzering, anderhalve meter stickers en ontsmettende handzeep. De gastvrouw verwelkomde de deelnemers en hun grooms buiten met gratis koffie, thee, broodjes en kruidkoek.

Opvallend was de professionaliteit van alle aanwezigen, die graag een vervolg op dit initiatief willen zien. Dat vervolg staat gepland op woensdag 10 juni vanaf 10.00 uur en de oefenwedstrijd is opengesteld voor iedereen.

Bron: 
Springpaardenfonds Nederland