Jeroen De Winter en Thierry Goffinet winnen de jonge paarden reeksen in Bonheiden

Jumping
10 jul 2020
Door Horseman Kristof

Jeroen De Winter en Thierry Goffinet hebben vanochtend in Bonheiden elk een rubriek van de Youngster Tour gewonnen.

De reeks voor 5-jarigen werd gewonnen door Jeroen De Winter en de BWP merrie Patience van den Dries (v. Thunder van de Zuuthoeve) van Guy en Sofie Van Aken. Zij is een dochter van Ulive van 't Zorgvliet, dewelke eveneens de moeder is van Equita van 't Zorgvliet. De Winter heeft ook Patience haar halfzus Karmelita van den Dries onder het zadel. 

Voor Mike Van Belle was er met Cobelensky Z een tweede plaats. De zoon van Cornet Obolensky werd als veulen in Bonheiden verkocht tijdens Flanders Foal Auction. De winnaars van gisteren, Julie De Pelsmaeker en Princess Dalou H (v. Vigo d'Arsouilles), eindigden op de derde plaats. De top vijf werd vervolledigd met Yanick Beirens (Amore du Foret, v. Action Breaker) en Dylan Van Belle (Kokoriko, v. Vagrant Z).

Na zijn eerste overwinning gisteren volgde vandaag al een tweede overwinning voor Thierry Goffinet. Hij won de reeks voor 6-jarigen met de BWP ruin Oscar Kan Duresses (v. Kannan). Bart Anthonissen en Orange Juice Castanoo (v. Apple Juice) werden net als gisteren ook nu weer tweede. Rik Hemeryck klasseerde zich op een vijfde plaats met Olive de Lauzelle (v. Diamant de Semilly).

Klik hier voor de uitslagen.