Jasmien vd Bisschop op één in de Belgische merrie ranking

Fokkerij
05 apr 2020
Door Horseman Kristof

Gisteren gaven we al mee dat de Tobago Z in 2019 de beste Belgische springhengst was en dat de top vijf volledig naar Zangersheide geregistreerde hengsten ging.

Als we de Hippomundo ranking van Belgische merries (jumping) bekijken zien we dat BWP daarin duidelijk de beste in. In de top twintig staan er maar liefst zestien BWP merries.

Net als bij de hengsten zijn het hier ook Daniel Deusser en Stephex Stables die op de nummer één positie staan. Dit allemaal dankzij de 11-jarige BWP merrie Jasmien vd Bisschop (v. Larino) van fokker Tom De Craene.

Gancia de Muze (v. Malito de Reve) van fokker Perry De Winter staat op de tweede plaats. De genen van Niels Bruynseels zijn GP-merrie worden vanaf dit seizoen ter beschikking gesteld voor de fokkerij via haar kleinzoon Gancio van 't Smisveld Z (v. Gino H).

Op de derde plaats zien we de eveneens 14-jarige Gazelle ter Elzen (v. Kashmir van Schuttershof). Het fokproduct van Werner Heuninckx- Van Hoornyck werd in het verleden via Stephex Stables verkocht richting Kent Farrington.

De beste Zangersheide merrie vinden we terug op de vierde plaats. Dat is Pieter Devos zijn Claire Z (v. Clearway). Zij werd gefokt door PGMBH Hammes. Op de vijfde plaats zien we H&M Indiana C&C. De dochter van Kashmir van Schuttershof werd gefokt door W. Vanderlinden - Van Turtelboom - Ruys.

Klik hier voor de volledige ranking.