Jan Vermeiren: "De jaargang 2021 zou wel eens buitengewoon kunnen worden"

Fokkerij
19 mei 2020
Door Horseman Kristof

Zaakvoerder Jan Vermeiren, van JV-Horses in Wuustwezel, voelt de impact van Corona-virus wel degelijk. De handel met het buitenland is zo goed als stilgevallen. “Dat is helaas onze belangrijkste bedrijfstak. Maar als ik naar de impact van Corona kijk op de fokkerij en op onze hengstenhouderij, dan denk ik dat de invloed van de crisis en het stilleggen van de wedstrijden, een positieve invloed heeft gehad. Voor zover je in deze context over ‘positief’ kan spreken.” Opent Jan Vermeiren.

Meer tijd voor fokkerij

Jan: Fokkers hebben tijd om hun merries goed in het oog te houden. Er zijn geen wedstrijden en dat maakt dat er veel meer tijd is om de merries goed op te volgen en met de fokkerij bezig te zijn. Ik voel dat er dit jaar meer gedekt wordt dan de voorbije jaren. Er wordt ook meer gespoeld met (sport)merries die normaal gezien volop in het wedstrijdseizoen zouden zitten. Een aantal klanten die normaal gezien nog een jaar met hun merrie in de sport zouden blijven, hebben beslist om ze dit jaar al in te zetten in de fokkerij.

Goede paarden op komst

Jan: Wat voor de sportmerries geldt, geldt ook voor de hengsten. Die moesten niet op wedstrijd en hebben dus veel meer kunnen dekken. Bovendien wordt er van verschillende hengsten vers sperma aangeboden. Ik denk dat er volgend jaar veel goede paarden gaan geboren worden. De jaargang 2021 zou wel eens buitengewoon kunnen worden.

Klik hier voor meer informatie over ons lidmaatschap.

Je veulen BWP inschrijven? Klik hier voor onze Vlugge Veulenmelding.

Bron: 
Belgian Warmblood - Kris Van Steen