Inge Carton en Eyecatcher Bb Z springen in het oog in Oliva

Blog
03 dec 2020
Door Horseman Kristof

Een in het oog springende prestatie van Inge Carton met de Eyecatcher Bb Z in Oliva op de MET Tour. De door de familie Greeve gefokte zoon van Emerald sprong gisteren foutloos in de finale van de zesjarige paarden. Vandaag deed hij dat opnieuw.

Eyecatcher Bb Z is een recent goedgekeurde hengst voor het Zangersheide stamboek, gefokt door de Nederlandse familie Greeve uit de BWP-merrie Cento’s Candide (v. Cento x Echo du Tourain) die zelf op 1.45m. niveau sprong met Patricia Greeve. Cento’s Candide is de moeder van Fine Fleur du Marais (v. Toulon) die succesvol 5* GP’s en landenprijzen sprong.

 

 

Eyecatcher heeft een fantastische instelling en heel veel vermogen. Alles wat je in een paard zoekt eigenlijk. We hebben hem ontdekt toen hij twee jaar was bij de familie Greeve dankzij een tip van Axel Verlooy. Uiteindelijk hebben we hem samen met Axel gekocht. Tot een week voor de Sunshine Tour van 2019 stond hij als vijfjarige in Grobbendonk. Toen is hij bij ons op stal gekomen en ik heb hem toen meteen meegenomen naar Spanje. Hij heeft daar toen veel ‘nul’ gelopen. Op de Sunshine Tour van dit jaar en de afgelopen zomer in Frankrijk ook. Heel regelmatig en betrouwbaar. Ik denk dat hij al één van de beste jonge paarden is waar ik in mijn carrière mee gereden heb. Eyecatcher is recent goedgekeurd als dekhengst voor Zangersheide. We gaan in overleg met Axel even moeten kijken hoe we dat praktisch gaan aanpakken maar als hij zijn mentaliteit, zijn scherpte en zijn vermogen doorgeeft, dan kan hij de fokkerij zeker iets bijbrengen.” Aldus Inge Carton vanuit Oliva.

Bron: 
Tekst Kris Van Steen